lauantai 6. elokuuta 2016

Sänky ja aamiainen

Tämä meidän työpaikkahan on ollut booking.comiin listattuna jo jonkin aikaa. Viime kesänä meillä oli pari kertaa asiakasvieraita, mutta herra pomo huolehti niistä. Kesän korvalla kalenterissa koputteli huonevaraus heinäkuulle ja toinen elokuulle. Ranskan reissulla puhuttiin rouva pomon kanssa, että kyllä me voidaan yksi kesä leikkiä majatalon isäntää. Kaksi varausta, eihän noista ole vaivaa! Hollantilainen saikin pian käyttöönsä bookingin tunnukset ja me saatiin aika vapaat kädet bed&breakfastin pyörittämiseen.


Hollantilainen kikkaili hieman hinnoilla heti tunnukset saatuaan, joten päästiin oman kylän listan kärkeen parhaalla tarjouksella. Varauksia alkoi sadella, ja pian oltiinkin täynnä. Oikeastihan meillä on vain kolme huonetta, ja yritetään myydä kahta. Näin vierasmäärä on maksimissaan 7, yleensä 2 tai 4, ja voidaan tarjota huippua palvelua. Koska nyt kuitenkin ollaan linnassa isossa talossa, jota ei ole suunniteltu b&b käyttöön, on tilat vähän mitä on. Toki löytyy telkkari- ja pelihuonetta, mutta vieraista voi tuntua hieman oudolle hiippailla keskenään täällä. Ollaan kyllä kehoitettu kaikkia olemaan kuin kotonaan, ja hienosti ovat vieraat tuohon sopeutuneet. Suurin osa kyllä vain nukkuu ja syö aamiaisen meillä, ja touhuavat sitten omiaan päivät.


Kun meillä on asiakkaita, myös me nukutaan linnassa. Heinäkuun alun jälkeen olen saanut painaa pääni omaan tyynyyn noin viisi kertaa. Henkilökunnalle tarkoitettu osa talosta on ihan tosissaan alkuperäisessä kunnossa, patjat on siis hevosenjouhilla täytetyt, kuopille painuneet. Yhtenä yönä siirryin lattialle nukkumaan, kun ei selkä vain kestänyt. Onhan tässäkin tietysti työsarkaa. Kaksistaan kun hoitaa aamupalan, vastaanoton, siivoamiseen ja tarvehankinnat, työpäivällekin kertyy pituutta - eli ei sinänsä haittaa nukkuuko kuopoaisella pätkällä vai lattialla, uni tulee kyllä. Pomot kyllä antoivat luvan laittaa lapun tiskille, jos alkaa tuntua liialta. Yhden kymmenen päivän putken jälkeinen vapaa tuntui kyllä ansaitulta, ja elokuun puolessa häämöttävä miniloma kutsuu jo kovasti. Pitkään hyvässä piilossa pysynyt inspiraatio ja kirjoitusintokin on palannut, nyt vain pitäisi löytää aikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!