tiistai 25. elokuuta 2015

GOAAAAAL!

Elokuu on ollut aikamoista pyòrremyrskyà kaikin puolin. Kuun ensimmàiset kolme viikkoa meillà oli jatkuvalla virralla ystàvià Hollannista kylàilemàssà, kuun alkupuolella myòs pomot saapuivat lomanviettoon tànne ja heillàkin on riittànyt vieraita. Blondin oma kone on myòs pààttànyt pàivànsà, siksi ààkkòset hassusti.

Yhtenà torstaina pihaan ajoi traileri neljàn vierashevosen kanssa. Hevosten omistaja oli kansainvàlisen poolo-opettajien ja -pelaajien liiton puheenjohtaja sekà A Quechua -poolokoulun omistaja. Mukanaan hànellà oli kolme oppilasta, jotka harjoittelivat meidàn kentàllà viikonlopun ajan ja pelailivat meidàn pomojen kanssa. Toisen pàivàn harjoituksiin minutkin pyydettiin mukaan ja tottakai tartuin tilaisuuteen oppia jotain uutta! Pààsin myòs hetkeksi mukaan oikeaan peliin, ja tein ensimmàisen maalinikin.

 Alkuun jokainen harjoittelee lyòntejà itsenàisesti.
Minulle vaikeinta on unohtaa kaikki, mità n. 20 vuodessa olen ratsastuksesta
oppinut, poolo on nimittàin aivan oma lajinsa.

 Mestarin neuvot piti kuunnella tarkkaan.

 Pelissà mukana, laiska poni yrittàà parhaansa. Tàstà tuli maali!

Poolo on kontaktilaji.

Hurjan kivaahan tuo oli! Lupasin harjoitella lyòntejà itsenàisestikin ja lueskella hieman poolon sààntòjà. Ensi vuodelle tàmà poolo-opettaja on meidàn pomojen kanssa suunnitellut poolokoulua, jos viimeistààn silloin oppisinkin ihan oikeasti enemmànkin. 

4 kommenttia:

 1. Mut pistettiin vähän aika sitten vanhan western-hepan selkään, joka ei tiennyt englantilaisesta tyylistä mitään. (Ja minähän en tiedä westernistä mitään.) Siinä sitten yritin kovasti muistaa pitää ohjat pitkinä ja yhdessä kädessä:) vaikeaa oli. Poolosta en tiedä mitään. Yhdessä pelissä olen ollut katsojana ja vaikealta näytti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pooloponeilla ne ohjat pidetààn lyhyinà ja ohjakàsi toimii kuin joystick - aika simppelià, mutta vaatii kyllà tottumista. Vaikeinta mulle oli unohtaa enkkutyyliin hevosen keskellà pysyminen, kunnon lyòntiin kun joutuu ihan oikeasti siirtymààn sinne hevosen sivulle.
   Pooloa on alunperin alettu pelaamaan Afrikassa ja Argentiinassa tòiden jàlkeen, eli peltotyòt pakettiin ja pelaamaan. Lajin pitàisi siis olla mahdollisimman rentoa eikà voimaa tarvitse kàyttàà.

   Poista
 2. On! Ja jàà helposti koukkuun! :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!