sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Raha puhuu

Ehdin hetki sitten avautua tästä passiasiasta. Ehdin myös bongata uuden Italiassa liikennöinnin aloittavan bussiyhtiön, joka tarjoaa matkoja Venetsiasta Roomaan ja takaisin kahdella eurolla. Kahden euron matkustamisen jälkeen ei tuo passin ylisuolainen hintakaan olisi kirpaissut niin ikävästi, ja suunnittelinkin jo Rooman reissua kuun lopulle.

Meidän hevoset on kuitenkin lähdössä Ranskaan pelaamaan pooloa. Paikanpäällä on ihan oikea poolohevosten hoitaja, joten kuvittelin että voin jäädä tänne. Tänään pomo kuitenkin soitteli ja sanoi, että heidän mielestään olisi minulle hyvää kokemusta viettää 10-15 päivää pooloelämään tutustuen ja oikeastaan minua tarvittaisiinkin Ranskassa. Selitin pomolle taas, ettei minulla ole voimassaolevaa passia tai mitään muutakaan matkustamiseen kelpaavaa asiakirjaa, ja että uuden passin saamiseen tarvitsee vähintään viikon.

Pomon mielestä tämä ei ollut mikään ongelma. Voisin jättää matkalaukun hevosrekan kyytiin, mennä junalla Roomaan, hankkia sieltä väliaikaisen matkustusasiakirjan, jatkaa toisella junalla Sanremoon, mistä rouvapomo ottaisi minut kyytiinsä kohti St Tropezia. Ranskasta voisin sitten lentää Suomeen ja hankkia sieltä pidempiaikaisen passin.

Ollaan viime viikosta odotettu tietoa, koska hevoset lähtevät matkaan, meidän kun pitää hoitaa niille tarvittava eläinlääkärin lausunto, jonka saaminen kestää noin viikon. Tänään pomo sitten sanoi, että hevoset voi lähteä matkaan heti, kun tarvittavat paperit on saatu. Pieniä kommunikointiongelmia.

Lupasi pomo sentään maksaa mun passijuoksentelut. Taidan kiusallanikin hakea väliaikaisen passin ja lentää Suomeen.

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti passin hankintareissu sujuu suunnitellusti, eikä tule enää ylimääräisiä mutkia matkaan. Mikä tuo uusi bussilinja Rooman ja Venetsian vällillä on? Kiinnostaa kovasti, jos noin halvalla pääsee. :) Onnea myös tuleviin häihin ja niiden suunnitteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Passin sain käteen melko sujuvasti...
   Megabus.com on tuo bussilinja, parin euron lippuja muutamalle linjalle Italiassa!

   Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!