tiistai 19. toukokuuta 2015

Kuinka ulkosuomalaiseksi tullaan

Internetissä aina välillä osuu silmiin erilaisia suomi-listauksia, tänään noita hyppäsi silmille peräti kaksin kappalein. Kuinka ärsyttää suomalaista ja 22 askelta suomalaiseksi nostattivat hymyn huulille ja huomasin nyökkäileväni samaan tahtiin listojen kanssa - paitsi että nyökkäilin suomalaisena.
Ulkomailla asuminen muuttaa ihmistä hieman, vähintäänkin joitain tapoja ja käyttäytymismalleja. Noiden listojen pohjalta syntyi oma lista, kuinka ulkosuomalaiseksi tullaan, sovellettu erityisesti Etelä-Eurooppaan.

- Ole myöhässä. Unohda aikataulut. Vaikka tapaaminen olisikin sovittu tietylle kellonajalle, ei kukaan muu ole kuitenkaan ajoissa paikalla. Myöskään julkinen liikenne ei kulje aikataulussa.

- Syytä paikallisia kaikesta. Ihan sama vaikka sataisi vanhoja akkoja, se on kuitenkin joku paikallisten sadetanssin aikaansaannos.

- Juo viiniä aamupalalla, lounaalla, kahvilla ja illallisella. Älä humallu, edes sen kolmannen pullon jälkeen.

- Unohda lähes kolmen desin vetoiset muumi-mukit. Kahvia juodaan lähinnä lusikkamitassa.

- Opettele small talkia, opettele myöskin olemaan kohtelias. Kun joku kysyy kuulumisiasi, pelkkää ok ei riitä vastaukseksi.

- Yllätä tuttavasi tai naapurisi puhumalla noin viittä eri kieltä. Älä häpeile virheitäsi, niistähän oppii.

- Vaikka sattuisitkin naapuriin kahville suoraan kuraiselta pellolta, lampsi suoraan keittiön pöydän ääreen edes pahoittelematta jättämiäsi kurajälkiä, niin muutkin tekevät.

- Halaukset ja poskipusut kuuluvat asiaan, vaikka olisitkin tavannut henkilön alle puoli tuntia sitten ensimmäistä kertaa. Työkaverin laskiessa kätensä harteillesi, hänellä ei ole mitään takaa-ajatuksia, eikä hän yritä flirttailla kanssasi.

- Puhu muiden päälle ja keskeytä. Jos haluat tulla kuulluksi, on turha odottaa keskusteluun syntyvää sopivaa rakoa saadaksesi äänesi kuuluviin - sitä ei nimittäin ole tulossa.

3 kommenttia:

  1. Tyypillisen suomalaisen tapaan rakastan tällaisia yleistyksiä. :)

    VastaaPoista
  2. Hahaha, taa oli hauska! Nuo linkkaamat jutut kylla pitivat kylla kaikki paikkansa... Varsinkin nain MM-latkan aikaan ei voinut valttya tuolta "syyta venalaisia kaikesta" -kohdasta. :D

    VastaaPoista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!