tiistai 13. tammikuuta 2015

Salsa alle noci

Italialaisen supermarketin hyllystä voi bongata pestopurkkien vierestä salsa alle nocia, eli saksanpähkinäkastiketta. Purkista ostettuna todellista pikaruokaa: purkki kipataan keitetyn pastan päälle ja sekoitetaan. Koska olen aiemmin todennut itsetehdyn peston voittavan mennen tullen marketin valmiit, halusin kokeille myös pähkinäkastiketta. En todellakaan tiennyt, mitä kastikkeeseen tulisi tai miten se valmistetaan, mutta google kertoi, että kyseessä on hyvinkin simppeli ohje.

 1. aivopähkinä: kuinka avata pähkinät ilman pähkinänsärkijää?
Kätevä emäntä hakkasi pähkinät auki mutteripannulla.

 Salsa alle noci
½ valkosipulinkynsi
1 lasi maitoa
30 gr pinjansiemeniä
hyppysellinen suolaa
15 saksanpähkinää
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl parmesaania raastettuna


Sekoita mikserissä ensin pähkinät ja maito. Lisää loput ainekset (pinjansiemenet kannattaa paahtaa kevyesti). Lisää tarvittaessa maitoa, kastike saa kuitenkin olla paksua.


Tarjoile esim. penne-pastan tai raviolin kanssa.

Buon apetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!