keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Juorupesässä kuhisee

Luonnollisesti, kun yhteen kylään lykätään reilu kourallinen ihmisiä, juttu kulkee ja naapurit tietävät kaiken. Jopa minä, asuttuani reilun kaksi vuotta täällä, ymmärrän tämän ja osaan suhtautua kylällä kulkeviin juoruihin pienellä varauksella.

Joulukuusta asti kun tämä elo on ollut muutenkin yhtä sateenkaarta, tämä päivä kruunasi taas kaiken. Aamulla isompi koira päätti ottaa jalat alleen lenkiltä, sen perässä ajeltiin useampi tunti, kunnes viiden tunnin kiertelyn jälkeen tuli puhelu miltei 30 km:n päästä - yksi väsynyt koira valmis noudettavaksi.

Räntäsateessa koiran kanssa kotiin ajeltuamme hollantilainen avasi sähköpostinsa, missä odotti vihaisen sävyinen viesti pomolta. Oli kuullut, että me ollaan muuttamassa Suomeen ja myydään tavaroitamme kun hollantilaiselle ei ole enää töitä. Tosiasiassa ollaan kysytty yhdeltä tuttavalta, jos hän tietäisi ostajaa pesukoneelle ja uunille, jotka on ostettu toista taloa varten ja vähän tyhjänpanttina. Samoin kysäistiin pormestarilta kirje, että ollaan ihan täysipäisiä ja normaaleja ihmisiä mahdollista (siis niin pienesti mahdollista, ettei siitä vielä edes muille huudella) uutta työtä varten. Tämähän oli sitten kylän juorupesässä kääntynyt siihen, että me ollaan nyt muuttamassa Suomeen ja yritetään haalia rahaa kasaan myymällä maallista omaisuuttamme. Tänä aamuna toinen naapuri oli jopa käynyt meidän työpaikalla ihmettelemässä miksei hollantilaiselle ole töitä, kun suruhan tulee kun me sinne Suomeen nyt joudutaan muuttamaan. Ja pomon mukaan me oltiin tästä puhuttu koko kylälle - paitsi heille.

Käytiin asiaa setvimässä ihan kasvotusten, mutta p*ska makuhan siitä jäi. Aikuiset ihmiset, jotka ovat vuosia tässä juorupesässä asuneet, uskovat mitä kylillä huudellaan. Ja tietenkin, meidän vika, ei auta vaikka selittää mitä on oikeasti tapahtunut.

4 kommenttia:

 1. Voi apua! Tämä nyt ei ehkä ole noihin teistä liikkuviin juoruihin verrattavissa, mutta multakin tuli yksi päivä työkaveri kysymään miksen ole hänelle kertonut että mulla on kaksi lasta :D Olin vaan että "Anteeksi mitä, en tätä tiennyt itsekään"...kuka jaksaa levittää perättömiä huhuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jaksaa jo vähän huvittaakin koko sotku, mutta yli ymmärryksen menee silti...

   Poista
 2. Oho, nyt meni vähän kyllä yli! :D Oon aina luullut, että tämmöisiä rikkinäinen puhelin-tyylisiä juoruja on pelkissä elokuvissa, näköjään oon elänyt jossain kuplassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkukylissä rikkinäiset puhelimet toimii hyvin!

   Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!