torstai 8. tammikuuta 2015

Anti-sosiaalinen media

Meillä oli taas hetken vieras. Taas sellainen, joka puhuu taukoamatta ja räpeltää puhelinta jatkuvasti - näitä ilmeisesti hollantilaisen puolelta löytyy. Tuo jatkuva puhelimen räpeltäminen sai minut miettimään tätä sosiaalisen median hienoutta.

Itse käytän facebookia, instagramia ja whatsappia, ja olen tyytyväinen. Etenkin, kun välimatkaa perheeseen ja ystäviin on paljon, tekevät netin palvelut yhteydenpidosta helppoa. On niin ihanaa avata videopuhelu Suomeen hyvän ystävän kotiin, ottaa lasi viiniä ja vaihtaa kuulumisia ihan kuin ennen samalla sohvalla istuen.

Minulla on myös älypuhelin, johon noita sosiaalisia sovelluksia voisi ladata. Whatsapp on ihan oikeasti näppärä yhteydenpitoon, muu on vähän turhaketta. Minulla ei ole puhelimessani datapakettia, käytän kotona langatonta verkkoa. Minä siis katoan sosiaaliseen mediaan vain kotoa käsin, yleensä kun ollaan hollantilaisen kanssa kaksin kotona vailla muuta järkevää tekemistä.

Meidän vieras puolestaan päivitti sosiaalista mediaansa jatkuvasti. Milloin piti pysähtyä ottamaan kuvaa tienviitasta: olen nyt täällä, milloin kuvattiin Alppeja horisontissa tai tallin possuja. Kaikki piti päivittää naamakirjaan heti. Jatkuvasti puhelin kilautteli viestejä facebookin, whatsappin tai vyberin kautta.

Kyseinen vieras halusi tulla meillä käymään rauhoittuakseen ja ottaakseen etäisyyttä omasta arjestaan. Etukäteen lupailin, että täällä se kyllä onnistuu. Vaan jos ei sitä napanuoraa sinne puhelimen sosiaaliseen maailmaan voi katkaista edes kahdeksi päivää, en tiedä kuinka paljon rauhaa ja seesteisyyttä voi itseensä imeä. Vaikka ympäristö kyllä tarjoaa puitteet. Onko tuo nyt sitten kovin sosiaalista mediaa, jos ne fyysisesti läsnäolevat kontaktit unohtuvat?

2 kommenttia:

  1. Hyvänen aika sentään! Ei vaan, kyllähän tuontyyppisiä ihmisiä on nykyään paljon, myös meidänkin vieraissa ja tutuissa. Ei kahvipöydässä voida olla ilman kännykkää. Aika outoa. Toki itsekin tulee liikaa roikuttua netissä -blogimaailmassa ja facessa, mutta en kyllä vieraiden aikana. Ja yleensä se surffailu tapahtuu jos ei muuta ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavan paljon noita jatkuvasti päivittäviä löytyy... Etenkin, jos lomallaan haluaa unohtaa kaiken arkisen stressin, luulisi että sen puhelimen voisi jättää hetkeksi pois.

      Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!