maanantai 13. lokakuuta 2014

Syysmyrsky

Viime yönä heräsin ukkoseen, salama iski todella lähellä. Jäin hetkeksi kuuntelemaan sadetta - ei mitään rauhoittavaa ropinaa vaan kunnon kohinaa. Aamulla kadulla virtasi joki, eikä ukkonenkaan ollut hellittänyt. Sadetta ja ukkosta kesti miltei 18 tuntia ja sateen vihdoin tauottua näkymä oli karu. Jälleen kerran olen onnellinen, että asumme korkealla. Meidän kylälle johtavista kolmesta tiestä kaksi oli poikki. Alhaalla laaksossa tiet ja sillat oli useammasta paikasta suljettuja. Pikainen juttutuokio erään laaksossa asuvan rouvan kanssa paljasti, ettei tällaista ole nähty sitten vuoden 1935.

 Aamun näky. Isompi koira piti vetää pihalle,
herran tassuille vettä oli liikaa. Vielä avoinna oleva tie. Palomiehet ovat suuntaamassa
avaamaan alas johtavaa tietä.

 Laaksossa kulkee joki, joka on tulvinut.

 Veden voima on uskomaton.

 Pia selvinnee myös miten paljon teitä hajoaa, kun maa katoaa alta.

Näiden puiden edessä oli korkea, paksu kivimuuri.

Nyt sade on tauonnut, ja toivotaan kuivaa säätä. Virallinen tiedotus ei yllättäen taaskaan toimi: kuulema huomenna koulut ovat kiinni, yksi sanoo ettei vesijohtovesi enää olisi juotavaa, toisen mukaan hyvää on, kolmannelta on vesiputki poikki ja odottaa vedenjakelua. Joku sähkölinjakin jossain uhkaa kaatua. Blogin facebook -sivulta muuten löytyy aamupäivällä meidän kylällä kuvattu video, käykäähän vilkaisemassa!

1 kommentti:

  1. Huhhuh aikamoista tuhoa saa sade ja ukkonen aikaan! Täällä Espanjassa on noita myrskyjä myös ollut mutta onneksi ei ole tullut Barcelonaan saakka vaan täällä on kesäistä ollut :) koko tämän viikon mitä täällä olemme taas olleet :D

    VastaaPoista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!