tiistai 28. lokakuuta 2014

Kuppi kuumaa, kiitos

Säiden viiletessä ja ulkona puuhaillessa tekee mieli lämmintä juotavaa. Pienen ikäni kuvittelin laskettelukeskuksien Tazza-automaattikaakaon olevan taivaallisen hyvää, mutta muutin mieleni maistettuani italialaista kaakaota. Cioccolato caldo saa nimittäin Tazzankin kalpenemaan. Jopa lapsuudesta tuttu Minttu-Vesseli (jota ei taida enää edes saada mistään?) jää vertailussa pohjamutiin. Parhaimmillaan italialainen kaakao on nimensä mukaisesti kuumaa suklaata, paikasta riippuu sekaan sotketun maidon määrä. On nimittäin tullut vastaan kaakao, jonka juominen ei onnistunut, sen joutui lusikoimaan. Toisinaan me tehdään kaakaota kotonakin, mutta purkkijauheet on jätetty rauhaan. Maito liedelle, sekaan maun mukaan (tummaa) suklaata ja sekoittaen lämmitys - perfetto!

 Nipsun kanssa kaakaolla.

 Ikeaa lähempänä asuvat ovat siinä onnellisessa asemassa, että voivat hakea glöginsä ja piparinsa sieltä. Meillä tosin on kypsynyt pullo Ikean glögiä hyllyssä jo kaksi vuotta, jospa sen tänä vuonna saisi juotuakin. Onneksi meillä syrjäseutulaisilla on kuitenkin Lidl. Saksanmarketin hyllyille saapuivat joulusuklaat jo pari viikkoa sitten, ja niiden seasta kotiin löytyi pullo hehkuviiniä ja speculaas-keksejä. Vaikka nuo hehkuviinitkin on ihan hyviä (etenkin aidosti saksalaisilla joulumarkkinoilla nautittuina), minun makuhermoni kaipaavat perinteistä, suomalaista glögiä. Siis ihan sitä alkoholitonta, mihin saa sotkea rusinoita ja mantelilastuja. Ja alkoholia kaipaava lorauttaa sekaan kossua - aidompaa ei ole.

 Nipsun kanssa glögillä.

 Pimeneviin iltoihin kuuluvat luonnollisesti kynttilät. Olen onnistunut haalimaan turhan paljon kynttilöitä verraten koiraturvalliseen polttotilaan, että saisin poltella kynttilöitä ympäri vuodenkin. Elävän tulen luoma tunnelma on myöskin jotain omaa luokkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!