torstai 4. syyskuuta 2014

Kamala loma

Helmikuussa -13 hollantilainen yllätti ja järjesteli meille pitkän viikonlopun reissun Pariisiin. Ensimmäinen ihan oikea lomamatka yhdessä - vieläpä Pariisiin - ja olin aika innoissani. Lennot, lentokenttäparkki, hotelli ja bussi lentokentältä hotelliin oli varattu ja maksettu hyvissä ajoin. Koirillekin löytyi vapaaehtoinen hoitaja. Pakattiin ja lähdettiin matkaan aamuyön tunteina. Hollantilainen oli vielä illallisen aikaan miettinyt, pitäisikö pyytää varalta naapurilta kympin verran käteistä autostradaa varten, mutta päätettiin lähteä ajoissa ja kurvata pankkiautomaatin kautta. Ensimmäinen automaatti ei toiminut. Toinen tai kolmaskaan ei toiminut. Pyörittiin kaupungin kaikki automaatit läpi, kunnes yhdeltä löytyi lappu: verkkoliikennehäiriön vuoksi pankkiautomaatit suljettu. Pikaisesti navigaattoriin reittihaku tiemaksuttomalle vaihtoehdolle, mutta liian myöhään. Meidän Pariisin loma kesti noin kaksi tuntia. Palattiin kotiin nukkumaan ja jätettiin koiranhoitajalle lappu oveen: kotona ollaan, kiitos kuitenkin.

Yli vuosi kun tästä traumasta on toivuttu, on edessä uusi lomayritys. Lauantaina olisi tarkoitus lähteä Garda-järvelle viikoksi. Koirat pääsevät tälle lomalle mukaan, lisäksi hollantilaisen serkku on meidän matkaseurana. Viime viikolla Gardan alueella oli suurehko maanjäristys. Sääennusteet lupaavat sateita ja ukkosia koko meidän lomaviikollemme. Odotukset eivät rehellisesti sanottuna ole kovin korkealla. Eilen illalla hollantilainen löi jo hanskoja tiskiin, syynä hevosten juomajärjestely.

Meidän ystävä on lupautunut pitämään hevosia silmällä, mutta meillä on rennompi mieli lähteä lomalle, jos hevosten juotto ja ruokinta hoituu ilman ihmisvoimia. Heinää noilla on laitumella jo ollutkin pari viikkoa, isosta pyöröpaalista riittää vielä hyvin syötävää. Veden kanssa nyt painitaan. Ostettiin tuhannen litran tankki, johon oli tarkoitus kytkeä automaattinen juomakuppi. Eilen kupin testaus osoitti, ettei tankin paine riitä täyttämään kuppia riittävän nopeasti. Blondina menin kysymään, miksei laitettaisi vessanpöntön uimuriventtiiliä isoon vesiastiaan, se kyllä ehtii täyttyä hitaallakin paineella, kun ei ne hevoset kuitenkaan jatkuvasti juomassa ole. Peukut pystyyn, että idea toimii ja päästään nauttimaan järvimaisemista sadesäässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!