perjantai 19. syyskuuta 2014

Focacciaa pannulla

Äiti laitteli viestiä hyvän focaccian ohjeen perään. Olen jonkun kerran tehnyt kyseistä leipää, mutta eihän siitä oikein hyvää tullut. Syötävää, muttei sellaista ihanan pehmeää kuin leipomosta. Ohjeita selatessa silmiin sattui hieman erilainen focaccia-ohje, nimittäin täyetyn, pannulla paistettavan focaccian.

Focaccia in padella
350 g jauhoja
7 g (pika)hiivaa
175 g vettä
5 g suolaa
oliiviöljyä

 Sekoita jauhoihin veteen liotettu hiiva ja suola. Sekoita, lisää lopuksi öljy. Anna levätä valmistaessasi täyte.

 Alkuperäisen ohjeen täytteisiin tuli salsiccia-tuoremakkaraa ja kesäkurpitsaa. Itse heitin täytteeksi mitä kaapista löytyi, eli kinkkua, paprikaa, kesäkurpitsaa ja hieman sulatejuustoa.

 Kauli taikinasta kaksi pyöreää (tai sinnepäin), samankokoista palaa. Levitä täytteet toiselle, heitä toinen kanneksi ja painele reunat haarukalla kiinni. Omani kaulin liian ohueksi ja koko komeuteen tuli reikä.

Paista pannulla runsaassa öljyssä viitisen minuuttia per puoli. Leipäsen kääntämiseen hyvä apu on kattilan/paistinpannun kansi.

Tätä kirjoittaessani hollantilainen on soitellut ja vastaillut puhelimeen. Käytiin eilen katsomassa vuokralle tarjottavaa taloa, mietittiin ja pohdittiin ja tehtiin vuokranantajalle tarjous. Saatiin talo, mutta muutetaan vasta helmikuun lopulla. Tästä lisää myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Focaccialeipä on kyllä namia. Tuollaisesta täytetystä versiosta en ole kuullutkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mullekin uusi juttu, mutta hyvää! Täytteeksihän voi laittaa oman maun mukaan mitä sattuu löytymään kotoa, suosittelen kokeilemaan. :)

      Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!