maanantai 25. elokuuta 2014

Turistina kotiseudulla: E Maieun leirintäalue

Nyt kun vihdoin olen tutustunut naapurikylän leirintäalueeseen, on pienen turistipostauksen aika. Tottahan olen tiennyt leirintäalueen olemassaolosta jo pitkään, mutta nyt vasta pääsin siihen ihan oikeasti tutustumaan hollantilaisten vieraiden siivellä.

Leirintäalue E Maieu sijaitsee pohjois-Italiassa Piemonten maakunnassa, Garbagnan kylässä. Pienen kylän asukasluku on kesäisinkin vain noin 500, mutta kylästä löytyy pieni päivittäistavarakauppa, liha- ja hedelmäkaupat, leipomo, apteekki, kahvila ja pari ravintolaa. Itse leirintäalue on kävelymatkan päässä kylän keskustasta, täydellisesti luonnon helmassa. Leirintäalue on hyvin vaatimaton, mutta tarvittavat palvelut löytyvät. Asiakkaiden käytössä on uima-allas, wi-fi, suihku- ja wc-tilat, isot tiskipöydät. Alueelle voi tulla niin asuntoauton kuin -vaununkin kanssa tai vaikkapa telttailemaan. Myös koirat ovat tervetulleita. Omistaja on italialainen, mutta puhuu englantia ja asiakkaista suurin osa on hollantilaisia.

 Leirintäalueen tunnelmaa.

Garbagnan keskustan kapeita katuja.

Mitä muuta täällä sitten voi tehdä? 
- Serravallen outlet-kylään ajaa alle puolessa tunnissa. Shoppailijan paratiisi: kylä täynnä merkkituotteita hyvillä alennuksilla. 
- Milanoon ja Genovaan pääsee helposti niin autolla, kuin junallakin. Allekirjoittanut suosittelee junaa, parkkipaikan löytäminen voi olla haasteellista, sekä kallista.

 Genovan satamasta.

 Milanon tuomiokirkko

- Vesipedoille lähistöltä löytyy Acqui Termen kuumat rikkilähteet, tai vaihtoehtoisesti voi suunnata picnic-korin kanssa Po-joesta haarautuvaan Curoneen.

Italialaistenkin suosima picnic-paratiisi joella.

- Alue on myös tunnettu tietenkin viineistään. Suomalaiselle tuttu peltoinen maalaismaisema vaihtuu viinitarhojen riveihin. Viinintuotantoon voi tutustua vaikkapa Valli Unitessa.

Tervetuloa meidän seuduille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!