lauantai 16. elokuuta 2014

Tulevaisuuden toivot

Avolascassa asuu kourallinen ihmisiä. Kesäaikaan asukkaita saattaa olla noin 200, talvella tämä kylä tyhjenee. Luonnollisesti tämän kokoisessa kylässä kaikki tuntevat toisensa, ainakin kasvoilta, ja naapurin asioista pidetään parempaa huolta kuin omista.

Pisin aika, kun Avolascaan ei syntynyt uusia lapsia, on 18 vuotta. 18 vuoden jälkeen syntyi hollantilaisen pomon lapsi, nyt 12-vuotias poika. Buumi käynnistyi ja lapsiakin on jo kymmenkunta, pari lisää tulossa tämän vuoden puolella. Kun kylän keski-ikä on yli 65, ja suurin osa viljellystä maasta ja hedelmäpuista kuuluu eläkettä viettäville vanhoille sedille, joutuu väkisinkin miettimään mikä tämän kylän tulevaisuus on. Onneksi kylään muuttaa pikkuhiljaa vähän nuorempaakin väkeä ja noita lapsiakin syntyy. Ehkä Avolascalla on vielä toivoa.

Tänään tuo hollantilaisen pomon poika nosti hymyn huulille. Tultiin koirien kanssa lenkiltä ja poika oli ystävänsä kanssa pistänyt kadun varteen hedelmä- ja vihannesmyynnin pystyyn. Myynnissä oli kurkkuja, omenoita ja sieniä. Kovin asiantuntevia myyjiä olivat, kertoivat kuinka kaikki tuotteet ovat biologisia ja itse hetki sitten kerättyjä. Vaikka hevosten laitumelta löytyy niille ihan oma omenapuu, ostettiin kilo omppuja näiltä nuorilta. Hevosten luota palatessa tuotevalikoimaan oli ilmestynyt myös tomaatteja ja luumuja. Eivät päästäneet meitä kotiin ilman luumuja.

Tulevaisuuden toivot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!