sunnuntai 31. elokuuta 2014

Maalia ja olutta

Meillä on jo jonkun aikaa vallinnut lievä kaaos, kun olen lykkäillyt kunnollista siivoamista. Pintapuolisesti olen kyllä kotia pitänyt suht asuttavassa kunnossa, mutta muun muassa lattioiden pesua olen lykännyt ja lykännyt, koska noin kuukauden verran hollantilainen on ollut maalamassa seiniä tällä viikolla. Torstaina se suuri päivä vihdoin koitti, kun maalausurakka alkoi. Hommaan tuhlaantuikin yllättävän paljon aikaa ja lauantaina vasta saatiin yläkerta valmiiksi. Puunattiin kyllä koko kerros lattiasta kattoon, kyllä nyt kelpaa taas olla.

 Hollantilainen maalasi suurimmalta osalta seinät,
blondille jäi reunojen huolittelu. Patterin alla kyllästytti.

Hollantilainen kulki edellä maalaten seinät, minä seurasin viimeistellen katon- ja lattianrajat sekä muut yksityiskohdat. Sain jäätelöpurkkiin oman satsin maalia ja oman pensselin ja voi että, miten tärkeäksi itseni tunsin. Ihan yhtä tärkeäksi kuin pikkutyttönä mökillä, kun äiti laittoi hillopurkkiin vettä ja sain sillä maalata mökin seiniä. Työnjako oli täydellinen, hollantilainen ei jaksaisi keskittyä yksityiskohtiin, minulta taas loppuu keskittymiskyky tylsien isojen yhtenäisten palojen maalaamisessa.
 Vaikka nämä seiniin jätetyt kivet onkin kaunis yksityiskohta, 
olisi niitä voinut olla ihan vähän vähemmän.

Maalauksen jälkeen tosiaan kiillotettiin ja puunattiin joka nurkka, verhot ja sohvanpäälliset lähtivät pesuun, kirjat hyllystä tomutettiin ja kaikki ylimääräinen lensi roskiin. Lopuksi hollantilainen vielä levitti lattioihin punaisen suoja-aineen, sai lattioistakin aivan uuden näköiset.

  Valmiina - kaiken vaivan arvoinen lopputulos.

Lauantaina, kun saatiin viimeinenkin nurkka yläkerrasta valmiiksi, oli aika suunnata kylän ensimmäisille olutjuhlille. Tarjolla oli, oluen lisäksi, pientä purtavaa ja elävää musiikkia. Yllätys oli aika suuri, kun illan DJ aloitti karaokekierroksen. Yleisöstä kovinkaan moni ei innostunut laulamaan, mutta onneksi paikalla oli pari kylän omaa, ihan oikeaa laulajaa, jotka pitivät huolen karaoketarjonnasta. Paikalle odotettiin reilua 200 henkeä, mutta juhlaan saatiin noin sata oluenystävää. Hyvä saavutus sekin, ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, viikonlopulle osuu monia muitakin juhlia. Ensi vuonna uudestaan!

Innokkaat tapahtumanjärjestäjät tutustumassa oluenlaskun saloihin.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana blogi! Oli pakko liittyä lukijaksi ja jatkossakin lukea :) Ajattelin linkittää myös omani, joka on sisustuspainotteinen. Suunnittelen myös sisustusmallistoa, joka tulee blogiin ensi vuoden puolella. Blogissa nyt myös käynnissä arvonta ;)

    http://bytiahenriikka.blogspot.fi

    VastaaPoista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!