perjantai 18. heinäkuuta 2014

Jotain uutta

Tiedättekö sen tuntee, kun onnistuu löytämään oikein hyvin istuvan vaatteen? Ajan kanssa tästä vaatteesta tulee se suosituin, ja käytössä se mukautuu käyttäjälleen vielä enemmän, istuen loppujen lopuksi kuin toinen iho. Minulle kävi näin vanhojen ratsastushousujen kanssa. Housut on ostettu yli kymmenen (lähes viisitoista?) vuotta sitten Prismasta, ne ovat kulkeneet Suomesta Kreetalle, takaisin Suomeen ja vielä Italiaan. Oikean polven yli kulkee kiireellä paikattu, oliivipuusta hankittu repeämä. Toki vuosien varrelle on mahtunut muitakin housuja, mutta yhdetkään eivät ole päätyneet niin ahkeraan käyttöön kuin nämä. Aina jostain kohtaa painaa, hiertää, kiertää tai muuten vain tuntuu oudolta.

Vaatteen käyttöikä ei kuitenkaan ole loputon. Ihmeen kaupalla näinkin kauan nuo housut ovat kestäneet. Nyt alkaa takamuksen kohta olla niin kulunut, että päivä paistaa läpi, kangas on paikoin rispaantunut ja uusia reikiä ilmestyy kerran viikossa. Oli aika etsiä korvaaja näille loistavasti palvelleille housuille.

 Hieman käytössä kuluneet, vaan en heitä pois! 
Varahousuina nämä menee vielä ainakin toiset 10 vuotta...

Uudet, toivottavasti yhtä mahtavat. 
Ei varmasti kestä kymmentä vuotta.

DHL:n lähetti ei ollut kovin innokas tulemaan meille perjantai-iltapäiväänsä tuhlaamaan. Näin toki aamulla seurantapalvelun kautta, että paketti on lähetin matkassa, ja yrittihän tuo soittaakin. Puhelin hälytti vain hetkisen, luuli mokoma pääsevänsä helpolla. Soitinkin tyypille takaisin ja tein selväksi, että olen kotona ihan kooo-ko päivän, vähän takkuillen lähetti selvitteli kun hän on vielä niin kaukana ja mitenhän sinne teille edes ajetaan. Meni reilu vartti, kun DHL:n auto oli ovella, mokoma lusmu!
Huomenna luvassa jotain jännää, meille saapuu vihdoin uusi hevonen! Pahoittelut kaikille fb-ystävilleni, jotka saattoivat jo luulla että meille tulisi vauva. Meille nelijalkaiset ovat yhtälailla perheenjäseniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!