keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Viiniä ja sen valmistelua

Ette ehkä ikinä arvaa mitä me ollaan puuhailtu viime aikoina?


 Perjantaina hollantilaisella oli känkkäränkkä-päivä, ja minua ärsytti kaikki mitä mies sanoi tai teki (tai jätti tekemättä). Hollantilaisen hävittyä töihinsä otin videopuhelun Suomeen rakkaalle ystävälle. Kolme tuntia ja pullollinen viiniä kului ja mieliala koheni kertaheitolla. Onni on internet ja ihanat ystävät.


 Lauantaina mun italianmamma (suomalainen, lähistöllä asuva ystävä) kävi moikkaamassa Junnua ja meitä. Oli ihana puhua suomea kasvotustenkin pitkästä aikaa. Nautittiin aperitiivot ja suunniteltiin jänniä juttuja.


Junnun kanssa olen käynyt ratsastamassa joko viinitarhoilla tai läheisillä metsäteillä. Junnu on ollut oikein hurmaavalla päällä, huomaa kyllä että tuo laitumella eläminen sopii ja tekee hyvää sille.


 Okei, ollaan me siellä viinitarhallakin aherrettu. Alkaa pikkuhiljaa tulla kyseiset kasvit korvista ulos. Loppusuora kuitenkin lähenee, muutama päivä vielä ja sitten saadaan pitää taukoa. Tällä viikolla on yhdellä viinitarhalla kiinnitetty oksia viimeisiin lankoihin, jopa näin 175 pitkänä tuntee itsensä lyhyeksi kun varvistelee oksia lankaan kiinni.


Nyt viineistä kärsitaan myös lehtiä, näin tuuli pääsee puhaltamaan kasvin läpi ja kukkivat rypäleet hedelmöittyvät. Kasvi saa myös enemmän energiaa rypäleille ja suihkutettavat hoitoaineet pääsevät vaikuttamaan paremmin rypäleisiin saakka.


Viinitarhojen vieressä on usein hedelmäpuita, tarhalla jossa tämä viikko on oltu, kasvaa aprikooseja. Noita on tullut poimittua ja syötyä mennen tullen, kätevää kun aamupalan saa matkattua matkalta mukaansa.


2 kommenttia:

  1. Onneksi on Skype! Muuten ei tulisi elämästä mitään, jos ei saisi narista kavereille suomeksi :D Nimim. Kokemusta on

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netti parantaa elämänlaatua huomattavasti! Olin ihan hukassa kun meillä oli ukkosten takia netti poikki yhden (!) päivän...

      Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!