tiistai 3. kesäkuuta 2014

Poniparatiisi etenee

Aivan mahtava fiilis! Olen tänään kykkinyt seitsemän tuntia viinitarhoilla, jalkoja ja selkää särkee, olkapäät on aavistuksen palaneet, mutta hymy karkaa korviin. Tosiaan, tänään palattiin arkiseen aherrukseen viinitarhoilla. Nyt on vuorossa toinen kierros töitä, eli kaikki pensaat käydään uudestaan läpi turhat oksat karsien ja kasvaneet oksat kiinnitetään seuraavaan rautalankariviin. Oli ilo huomata, että ensimmäisellä kierroksella työ on tehty huolella: turhia oksia ei juurikaan ollut ja oksat on kiinnitetty kasvamaan siisteissä riveissä suoraan kohti seuraavaa lankaa. Hyvä, hyvä, taputtelen itseäni olalle!

Töiden lomassa juteltiin hollantilaisen pomon kanssa (on kai se nyt vähän munkin pomo?) ja myös hän lupautui käymään Junnun poniparatiisissa traktorin kanssa. Töiden loputtua ehdittiin tankata auto ja hoitaa hevonen yöpuulle, kun pomo soitti että voisi hoitaa homman heti nyt tänään. Nyt meidän tulevalla laitumella on reunoilla traktorin leveydeltä ruoho ajettu maahan, samoin kaikki tielle sattuneet piikkipensaat ja pienemmät puut. Hieman muutettiin suunnitelmaa alkuperäisestä aitojen sijoittelusta, mutta ehkä siitä tulee jopa parempi näin. Tuo palanen maata on niin täydellinen löytö: on ruohoa, pensaita ja puita, löytyy sieltä jopa viikuna- ja kirsikkapuu, pähkinäpuita ja puihin levinnyttä viiniä. Haluaisin tehdä meille kesämajan viinistä, kasvattaa sitä tolppien avulla majan muotoon. Pomo myös ajoi ruohon meidän pyynnöstä pieneltä alalta laitumen ulkopuolelta, saadaan sinne rakentaa meidän oma kesäparatiisi, puutarhan korvike.


Jäätiin vielä hetkeksi lyömään tolppia maahan (tai painamaan, noissa on metallipiikki päässä), kun oltiin niin innoissamme. Ostettiin aiemmin sata tolppaa, nyt laitettiin 25 maahan ja päästiin suunnilleen puoliväliin laidunta. No, ehkä parempi että on varalla. Vielä pitää ostaa kulmia ja porttia varten puiset tolpat, siistiä laidunta metsänsivulta hieman ja vetää langat paikoilleen. Taitaa poni päästä muuttamaan jo tämän viikon aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!