keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Lisätunteja vuorokauteen

Phiuh, vielä pitäisi jaksaa tämä viikko loppuun, vaikka väsy painaa jo nyt. Piti tänään oikein miettiä miten normaalisti kahdeksasta neljään töissäkäyvät ihmiset ehtivät hoitaa kotia/lapsia/parisuhdetta/lemmikkejä, harrastaa, tehdä ja touhuta?

Itse heräsin tänään 6.20. Okei, me ollaan molemmat tosi hitaita herääjiä aamuisin, mutta silti. Aamupalan ja aamunettailun jälkeen pesut ja pisut, koirat lenkille ja kohti tallia. Tallilta viinitarhalla aloittamaan työt 8.30. Puoliltapäivin hanskat takataskuun ja kotiin lounastamaan. Lounaan jälkeen taas koirat ulos ja takaisin viinien kimppuun kello 14. Puoli kuudelta ei enää kiinnostanut viinit vaan suunnattiin Junnun laitumen kimppuun. Revin kirsikkapuuhun levinneen köynnöksen alas, leikattiin muutamia pensaita ja lyötiin loput muoviset tolpat maahan. Laitumelta hevosen luokse tallille, hevonen sisälle, ruokaa, vettä ja rapsutuksia. Takaisin kotona oltiin kahdeksan pintaan, hollantilainen tiskasi sillävälin kun käytin koirat ulkona. Pikainen illallinen ja nyt, yhdeksältä, päivä on pulkassa. Voisin oikeastaan mennä piankin nukkumaan, huomenna kun on herätys samaan aikaan.

Toki on mukavaa, kun on tekemistä, saa olla ulkona ja ainakin tietää tehneensä jotain. Mutta oikeasti, miten normaalit ihmiset pyörittää tätä? Meillä tämä on kuitenkin vain muutamia viikkoja kerrallaan kestävä vaihe viinin kasvunaikaan ja sadonkorjuun koittaessa. Tunnen paljonkin ihmisiä, jotka käyvät ihan oikeasti töissä ja harrastavat ratsastusta, toiset jopa omistavat hevosen. Töiden jälkeen ratsastamaan tarkoittaa yleensä aina vähintään kahden tunnin tallireissua, yleensä pidempääkin. Miten?

Hatunnosto kaikille normien mukaista arkea eläville, minä olen ja pysyn onnellisena, kun saan kuitenkin aika vapaasti valita mihin aikoihin tai minä päivinä töitäni teen.

5 kommenttia:

 1. Niin no, kysyy Iina joka muutama vuosi sitten työskenteli lähes orjana 14h per päivä.... Nyt sä sentään teet asioita joista nautit, saat olla ja hengittää vapaasti. Lisäks sull on aika jees ukkokin vieressä. Epäilen, et ihmiset miettii miten sä oot onnistunut, ovat ehkä vähän kateellisia ja aika hemmetin onnellisia sun puolesta.

  Eipä mul muuta.

  T:Leijonanmieli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta, mutta en silti ymmärrä miten normaalisti töissäkäyvät pyörittävät arkeaan? Ei mulla riittäis aika, jos mä joka päivä olisin töissä.
   P.s. tuu käymään.

   Poista
  2. Ehkä elokuussa tieni mun tuo italiaan, varma en vielä siitä ole, ilmoitan, kun tiedän,

   T:Leijonanmieli

   Poista
 2. 8 h työ, oma hevonen ja lapsi ja mies ... joka ilta 23:30 mietin että miten tän kuvion muuttaisi niin että aikaa olisi enemmän.... siis perheelle ja hevoselle ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan ehdottomasti hattua kaikille, jotka arkeaan noin onnistuvat pyörittämään!

   Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!