lauantai 17. toukokuuta 2014

Vihreää

Taas yksi viikko viinitarhalla takana. Tällä viikolla ohjelmassa on ollut uusien, kasvavien viininoksien sitominen lankoihin, että kasvavat oikeaan suuntaan eivätkä kaatuile tuulessa. Ihan mukavaa hommaa, mutta kuuden tunnin mekaaninen toisto on vähän uuvuttavaa.

 Naps, naps, tällä oksat kiinnitetään. Vaihdoin eilen koneeseen uutta nauhaa kone fiksusti kainalossa, jäi käsivarresta palanen ihoa tuonne saranan väliin ja otti muuten kipeää.

 Reilu nelisen kuukautta ja näistä tulee viiniä.

Tehotiimi etenee vauhdilla.

Ensi viikolla toivon mukaan saadaan viimeiset rivit käytyä läpi päivässä, sen jälkeen voidaan hengähtää viikon verran, kunnes viini on kasvanut seuraavaan lankariviin ulottuvaksi. Toistoa, toistoa. Miten yksinkertaista onkaan astua Alkoon, valita hyllystä miellyttävä pullo ja nauttia viinistä. En itsekään miettinyt koskaan, miten paljon työtä yhteen viinipulloon oikeastaan mahtuukaan, todellisuus alkaa pikkuhiljaa kirkastumaan. 
Mukavahan tuolla viinitarhalla nyt on touhuilla: sää on täydellinen. Aamuisin on vielä sopivan viileää, ja kun lounastauon venyttää kahteen tuntiin, saa kuumimman hetken viettää sisällä. Iltapäivällä aurinko kyllä porottaa jo polttavasti, mutta töitä jaksaa vielä tehdä. Kun pukee joka päivälle hieman erimallisen paidan, saa kivan raidoitetun rusketuksen aikaan. Tai jos unohtaa levittää aurinkorasvan kunnolla, osa hartioista palaa...

2 kommenttia:

  1. Vau, kuulostaa niin eksoottiselta tuo viinitarha! Tuleeko se ihan teidän omaan käyttöön vain? Jännä seurata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on hollantilaisen työpaikan viinitarhoja, viiniä tulee vajaa 10000 litraa vuodessa ravintolaan ja myyntiin. Meillä on oma, pieni viinitarha, joka on ollut hylättynä kymmenisen vuotta, mutta ei tehdä sillä mitään. Helpommalla pääsee, kun saa viinit naapureilta. :)

      Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!