sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Raskas työ, kevyet huvit

Viikko on vierähtänyt viinitarhoilla. Maanantaina käytiin kevyesti ystävän viinitarhalla siivoilemassa viimeisiä vanhoja rautalankoja ja tolppia pois. Tiistaina päästiin hollantilaisen työpaikan viinitarhojen kimppuun. Viineistä karsitaan ylimääräiset oksat pois, jokainen kasvi siis käydään erikseen läpi. Tiistaina vielä kyykkäsin suunnilleen joka kasvin kohdalla ja seitsemän tunnin kyykkyyn-ylös-askel -treeni kostautui: loppuviikon käveleminen on tehnyt miltei kipeää. Toisaalta, pelkällä kumartelulla saa selkänsä kipeäksi, joku välimuoto pitäisi keksiä. Hollantilaisen pomo oli kerännyt neljän hengen squadran viiniensä kimppuun ja viimeiset pensaat saatiin karsittua torstaina. Joukkueen vanhin jäsen on lähempänä kahdeksaakymmentä, mutta silti nopein kaikista.

Viinitarhalla törmää kaikenlaisiin ötököihin. Jokaisesta kasvista löytää vähintään yhden hämähäkin ja itse löysin kolme ampiaispesän alkua. Leppäkertut, toukat ja kaikenlaiset lentävät olennot tulevat tutuiksi. Ei sovellu siis ötökkäkammoisille tuo työ.

Omista ötököistä Juniori on saanut tällä viikolla siedätyshoitoa hyönteiskarkoitteen suihkuttamiseen. Aiemmin keväällä kokeilin pari kertaa suihkuttaa hevosta, mutta vaarallistahan se sen mielestä oli. Maanantaina aloitettiin ihan oikeasti karkoitteen käyttö: suihkuttelin vain, kun poni seisoi paikoillaan ja samalla hollantilainen syötti sokeria. Kahdessa päivässä se tajusi jutun idean, ja nyt mulla on suihkuttelun ajan kiltisti paikoillaan seisova poni.


Lauantaina käytiin tallilla, jolta Seniori meille muutti, tapaamassa tuttuja. Ystävä oli käynyt Suomessa ja sain irtokarkkeja ja ruisjauhoja. Mikään ei ole niin hyvää, kuin irtokarkit, ihan sama mitä siellä pussissa on, ne kaikki oikeasti maistuvat jollekin! Ruisleipää tuskin tarvitsee edes selittää, laitoin taikinan hetki sitten aluilleen ja illalla meillä tuoksuu tuore ruisleipä.


Lauantai-ilta vierähti sohvalla irttareita makustellen ja neule seurana. Salattuja elämiä katsellessa valmistelin omaa pala productionsiani: huopasesta on tulossa palatossut. Saa nähdä huopuuko nuo hollantilaisen vai minun jalkaani sopiviksi.

Koko viikko on ollut jotenkin niin täynnä, ettei blogille ole jaksanut antaa edes pientä ajatusta. Ensi viikon pitäisi olla hieman kevyempi, jos saisin taas uutta intoa kirjoittamiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!