maanantai 26. toukokuuta 2014

Melko tehokas maanantai

Oltiin tänään hollantilaisen kanssa reippaita. Meidän piti jo viime viikolla siirtää Junnun aitauksesta aitaa, että se saa palan uutta ruohoa. Tallinomistaja ihmetteli, miksi me ei oteta yhdeltä sivulta aitaa kokonaan pois, siellä kun on järvi takana. Tänään aamulla vihdoin päästiin aidan kimppuun. Eihän tuolla paljoa syötävää enää ole, mutta pian Junnu pääsee uudelle laitumelleen kesäksi.

Hollantilaisen kanssa kierrellään aina silmät auki ja joku aika sitten viinitarhoilla ahkeroidessa huomattiin, että siinä vieressähän on kivannäköinen läntti maata, jota kukaan ei käytä. Selvitettiin maanomistaja (tässä tapauksessa kolme omistajaa, täällä maa-alat on edelleen jaettu ihan käsittämättömän pieniin lohkoihin, esimerkiksi viinitarhalla saattaa olla joka rivi eri omistajan maalla) ja kysyttiin saadaanko laittaa hepo sinne. Lupa irtosi ja nyt odotellaan aitatolppia saapuviksi, jotta Junnu pääsee muuttamaan omaan kesäparatiisiinsa. Tänään jätettiin Junnu myös ensimmäistä kertaa yöksi ulos, saa nyt tutussa paikassa totulella olemaan yötäpäivää ulkona.

 Sinne se jäi, "äitin vauva", mutustamaan.

 Kurakoipi ilta-auringossa ihmettelee.

Tänne Junnu muuttaa - poniparatiisi!

Tänään oli myös meidän hollantilaisen ystävän 50-vuotissyntymäpäivä. Hän oli viikonlopun Hollannissa juhlimassa ja palautui Italian kotiinsa tänään. Käytiin aamusta koristelemassa taloa hieman ja vein jääkaappiin palan porkkanakakkua sankarille. 


Oli kuulema myös Hollannin asunnolta löytynyt banderolli ja ilmapalloja, kertomatta jäi oliko sielläkin työnnetty ilmapalloja jääkaappiin asti...

Huomenna palataan hetkeksi arkiseen aherrukseen viinitarhoille, huomenna me saadaan myös vieraita Suomesta kun Eurooppaa kiertämässä oleva ystäväni pysähtyy pariksi päivää meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!