lauantai 5. huhtikuuta 2014

Ulkosuomalaisen telkkari

Hollantilaiselle löytyy meidänkin satelliitin kautta ihan oma kanavansa telkkarista. Itse katselen telkkarista lähinnä uutisia vasemmalla korvalla ja toisinaan hevoskanavan tarjontaa. Joitakin suomalaisia tv-ohjelmia kuitenkin kaipaan, ja äidinkielen taitojen ylläpitämiseen telkkari on yksi parhaista vaihtoehdoista.


Tuttuakin tutumpi ilmoitus. Suurin osa ohjelmista, joita haluaisin katsoa, on maantieteellisesti rajattu. Ulkosuomalaisille kuitenkin löytyy keinoja katsoa kotimaan ohjelmia netin kautta. Tv-kaista lienee tunnetuin palveluntarjoaja, joka mahdollistaa tämän. Itse hankin tv-kaistalle ilmaisen kahden viikon kokeilujakson ja taisin yhtenä päivänä käyttää palvelua. Sen verran monimutkaiseksi itselleni koin palvelun, että käyttö jäi todellakin kokeiluksi. Nythän kyseisellä sivustolla on vähän muutakin häikkää ja sivusto näyttäisi olevan suljettu.

IP-osoitteen avullahan tuo geoblokkaus toimii. Päädyin tv-tuskissani googlettelemaan erilaisia vaihtoehtoja IP-osoitteen vaihtamiseen tai salaamiseen ja löysinkin huimasti asiaa. Suurin osa keinoista ei soveltunut blondille: ensinnäkin, osaan hoitaa perusasiat koneella ja se riittää. En halua opetella mitään uutta IP-osoitteen vaihtamiseksi. Toisekseen, haluan palvelun olevan luotettava, en tahdo koneelleni epämääräisiä viruksia tai mitään muutakaan ylimääräistä sälää. Päädyin ruotsalaiseen palveluntarjoajaan. Reilu viisi euroa kuussa ja saan käyttää suomalaisia nettitelevisioita aivan kuin Suomessakin. Tunnustan: perjantai-iltaisin hollantilaisen lähdettyä töihin käperryn sohvalle ja katson koko viikon Salatut elämät.


2 kommenttia:

  1. Varmaan jo tiedätkin, että TV-kaista toimii moitteettomasti (toistaiseksi) osoitteessa tv.kaista.com.
    Fi-loppuinen on siis suljettu. Ehdin kans etsiä vaihtoehtoja. Italialainen TV on ihan hanurista (siis ne kaikki visailut, vähäpukeiset naiset ja dubatut sarjat).

    VastaaPoista
  2. Joo mä olen ainoastaan kokeillut tv-kaistaa, koin sen hankalaksi käyttää. Suomalaisella ip:llä saa katsella mitä muistaa milloinkin, on ainakin mulle helmpompaa.
    Täysin samaa mieltä italialaisesta tv-tarjonnasta, tosin Italia's got Talent ja un minuto per vincere on toisinaan katsottava...

    VastaaPoista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!