keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kaunista, kamalaa ja Muumeja

Samaan aikaan kun aloitin arkikuvahaasteen, auringolle naurava Matkatar heitti viiden kohdan haasteen. Haasteessa on neljä kysymystä ja loppuun haastetaan mukaan viisi suosikkiblogia. Kiitos Matkattarelle haasteesta, tässäpä vastaukset!

1. Lempiväri sisustuksessa
Ongelma on, että en sisusta. Pidän kodissamme tummasta puusta, valkoiset seinät ovat hieman tylsät, mutta sopivat talon henkeen. Haaveilen kuitenkin pienistä väriläikistä seiniin, kunhan niiden maalaus tulee ajankohtaiseksi. Makuuhuoneen väriksi on valikoitunut punaisen sävyt, mieluisin on tumma viininpunainen. Keittiöön haluaisin palan keltaista tai oranssia seinää. Meidän sisustukseen ja värimaailmaan vaikuttavat myös koirat: vaaleat tekstiilit on ehdoton no-no, niissä kun näkyy lika heti. Toisaalta vaaleiden koirien kanssa liian tummatkaan tekstiilit ei sovi, karvat kun hyppää silmille. Sohvan harmaanruskea sävy onkin osoittautunut loistavaksi, ei näy karvat eikä lika jos ei ihan tarkkaan tiiraile.

 Kumpi tahansa kelpaisi, ulkoseiniin tosin.
Sisällä haluan pitää värit yksityiskohtina.Hollantilaisen entisen kodin keittiöstä.
Piti todistaa, että olen ruskettunut.
Tämä sävy kelpaisi nykyiseenkin keittiöön piristämään.

2. Design-esine/-huonekalu, joka ei koskaan tule meille.
Olisi ollut helmpompaa valita design-esine, joka meille voisi tulla! Ihan totta, olen kai turhan käytännöllinen, mutta vähissä on design, jonka kelpuuttaisin. Eero Aarnion muovikammotukset kuitenkin tulivat heti mieleen kysymyksen nähtyäni.

  Kuva täältä.

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssa.
Olisin mielelläni nimennyt tähän jonkun italialaisen tai hollantilaisen hahmon, mutta katson niin vähän televisiota, ettei taida onnistua. Italia's got talent on kuitenkin ohjelma, jota on toisinaan tullut vahdattua, yhtenä syynä tuomaristo. Formaattiohjelmaan kuitenkin tuomaristo on valikoitu formaattiin sopiviksi: yksi kiltti, yksi pahis ja yksi naurattaja. Toimii silti.

  Rudy Zerbi, Maria De Filippi ja Gerry Scotti.
Kuva täältä.

Suomalaisista hahmoista ne, jotka hurmaavat edelleen. Näiden kanssa voi vieläkin viettää flunssapäiviä viltin alla piilotellen, parantaa varmast.
4. Suosikki leivonnassa
Kun asuu keksimonsterin kanssa, tulee erilaisia pikkuleipiä leivottua eniten. Talven aikana löysin Wicked sweet kitchen -blogin etsiessäni ohjetta suklaakaurakekseihin. Blogin keksiresepteistä muutama on jo päässyt kokeiluun ja ai jukra, että on hyviä! Paljon on vielä kokeiltavien listalla, ja jos kaipaan uusia leivontaideoita, tiedän mihin suuntaan.
Syntisen hyvät suklaa-kaurakeksit.

5. Viisi suosikkiblogia ja haasteen antaminen heille
Ei ole helppoa valita viittä suosikkiblogia. Lukulistaltani löytyy paljon erilaisia blogeja, joita on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen. Lukijakunnaltaan pienen blogin kirjoittajana haluan antaa haasteen muille, vielä hieman tuntemattomammille blogeille, joissa ainakin minun mielestäni on potentiaalia vaikka mihin.

Nuoren valokuvausopiskelijan kuvablogi. Astridin kuvia katsellessa jään usein suu auki tuijottamaan, miten hienosti joku osaakaan vangita hetken.

Blogia kirjoittaa Saana, joka on vapaaehtoistyössä Senegalissa. Ulkosuomalaisten blogit vetää puoleensa ja pidän Saanan tyylistä kirjoittaa.

Tyynen keittiössä on hetken ollut hiljaista, mutta eiköhän Tyynekin pian talvihorroksestaan heräile. Tyynen keittiössä suomalainen kokkaa italialaisia makuja. Aiemmin Tyyne kokkasi Piemonten sydämessä ja löytyypä neidiltä vielä "lifestyle" -blogikin.

Heli kirjoittaa blogiaan Roomasta, vihreältä kukkulalta, josta näkee kaiken. Oiva paketti Roomaan suuntaavalle.

Palomies Samin "tapasin" hänen vielä ollessaan Floridassa. Palokunta on kuitenkin sen verran verissä, että jäin koukkuun. Samin blogista pääsee seuraamaan palomiehen työtä, sellaisena kuin se on. 

3 kommenttia:

  1. Ooh, grazie mille! Ja tämä ratkaiseekin keskeneräisten postausten kirjoitusongelman: siirrän niitä Rooma-juttuja vielä vähän ja vastaan tähän.

    VastaaPoista
  2. Oho! Tämäpä tuli minulle täytenä yllätyksenä. Sisustaminen kun ei ole minun aihealueitani millään tavalla. Mutta haluan kuitenkin vastata tuohon haasteeseen. Tästähän voi tulla jopa hauskaa;)

    VastaaPoista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!