torstai 17. huhtikuuta 2014

Huijauspastaa ja ulkoruokailua

Eilen hollantilainen erehtyi kysymään mitä tänään syödään. Iloisesti vastasin, että pasta con salsiccia. Oikeasti tämä on mun tapani ujuttaa miehelle kasviksia ilman ainaista 'hyi, vihreitä juttuja' vinkumista. Oikeasti hollantilainen syö kyllä ihan kaiken, mitä kokkaan, kasvisten kohdalla pitää vain olla miehisen vitsikäs... Näin se menee:
Huijauspasta
n. 200 g raakamakkaraa (salsiccia)
sopivasti salviaa, kuivana tai tuoreena
2 punaista paprikaa
1 sipuli
maun mukaan valkosipulia
1 kesäkurpitsa
aavistus chilipaprikaa
2-3 tomaattia

Pilko makkara ja heitä öljyn kanssa pannulle. Perään maun mukaan suolaa ja pippuria. Kun liha on hieman ruskistunut, lisää salvia. Lisää kaikki muu, paitsi tomaatit ohjeen järjestyksessä välillä sekoitellen. Tässä vaiheessa voit laittaa pastaveden kiehumaan. Pastaveden kiehuessa lisää pasta veteen ja tomaatit muiden vihreiden sekaan. Kaada valmiista pastasta vesi, sekoita keskenään ja nauti.
 Tänään hollantilainen kaipaili taas oikeiden, kunnollisten ranskanperunoiden perään. Meillä on kyllä rasvakeitin, mutta se haju jää sisälle inhottavasti, joten keitin on lähinnä pölyttynyt hyllyssä. Tänään päätettiin suunnata keittimen kanssa kaverin puutarhaan ja hoitaa ranskisillallinen siellä. Ihan vielä ei ole riittävän lämmin iltaan asti istua pihalla, mutta aikainen illallinen meni ihan hyvin. Hyviähän ne oli. Majoneesi on kuulema liian hapanta hollantilaiseen verrattuna. Oikeastaan ranskiksetkin voisi tehdä kokonaan itse niin saisi parempia. Ja öljykään ei ensimmäisellä kerralla ole hyvää. Vaikeahan tuota ranskalaisten asiantuntijaa on miellyttää, mutta hyvin sille maistui.

 Täyden kympin romanttinen ulkoilmakattaus.

 Illallisseurana höyrypää, joka yrittää saada palloaan hengiltä.

Onneksi meidän koirat ei kerjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!