sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Blondin kässäkerho

Minulla on usein suuria suunnitelmia ja mahtavia visioita erilaisten ompeluprojektien varalle. Tänään päästin inspiraation valloilleen ja nostin ompelukoneen pöydälle. Meillä on sängyn vieressä lipasto, jonka päälle on kertynyt turhan paljon tavaraa: rasvapurkkeja, meikkipussi, hiuspinnit ja -pompulat. Sälää, jota ei aivan joka hetki tule käytettyä ja joka kerää pölyä turhaan.

Halusin tehdä vessaan vanhoista farkuista isomman taskun noille tavaroille ja samaan settiin pari taskua vessapaperille. Mielessäni oli selkeä, hieno kuva valmiista kyhäelmästä ja maltoin jopa hetken aikaa työstää ajatusta paperille. Koska mittanauhan tai nuppineulojen käyttö on aivan liian aikaavievää, sovelsin taas vauhdissa. Leikkasin palat sinnepäin hyvällä tuntumalla, ompelin pala kerrallaan yhteen, purin ja sovelsin. Ei siitä aivan mielikuvaa vastaavaa tullut, mutta ajaa asiansa. Itte tein!

 Maailman hienoin kaavapiirros ja palapelin palaset valmiina.

Ihan näppärä siitä kuitenkin tuli.

Toinen jo pitkään mielessä hautunut tänään toteutunut operaatio oli mekosta hameeksi. Kaapissa on jo vuosia majaillut punainen pellavamekko, jota ei vain koskaan ole tullut pidettyä. Kokeilinpa sitä huvikseen taas päälleni ja isoksihan se oli käynyt. Hameita kuitenkin tulee käytettyä hieman enemmän, joten päätin antaa hyvälle vaatteelle uuden elämän. Tämäkin toteutui blondin puhtaalla vaistolla: mekko sopivasta kohdasta poikki ja kuminauhakujan ompelu. Tosin kuminauhaa en tuohon käyttänyt, pujottelin kujaan punaisen silkkinauhan, jonka saa kivasti rusetille. Tästä tuli sellainen ikilaihduttajan kestovaate: nauhaa kiristämällä hame on aina sopiva!
 En tykkää.

Tykkään.

Ehkä tästä postauksesta taas ymmärtää miksi en voisi ikinä kirjoittaa käsityö- tai ruokablogia. Kokeilen innolla uusia juttuja ja sovellan paljon päästäkin, mutta ohjeita en osaa noudattaa saati muille tuottaa. 

2 kommenttia:

 1. On sulla ollut varmasti hauskaa noita askarrellessa! :)

  T. Toinen ikuinen askartelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti välillä miettiä miten paljon helpompaa olisikaan, kun jaksaisi kunnolla miettiä mitä ja miten on tekemässä... Omaksi iloksi kun askartelee niin ei sen lopputuloksen ihan just niin väliä.

   Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!