maanantai 28. huhtikuuta 2014

Arkisia kuvia V

Viimeisen arkikuvahyökkäyksen aika.

 Päivä alkoi sateisena, hyi olkoon. Talvella sade on jotenkin siedettävämpää, kun vaatteita voi heittää päälle enemmän. Nyt lämpötila pysyy kuitenkin 15 asteen hujakoilla - takin alla neule on liian kuuma, mutta ilman sitä on inhottavan kylmänkosteaa. Isot on ongelmat.

 Aamulla satuttiin tallilta kotiin juuri samaan aikaan leipomon auton kanssa ja saatiin tuoretta focacciaa. Meidän lähileipomon auto kiertää maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin lähikylät myymässä leipää, joko tilauksesta tai sitten suoraan autolta kysymällä.

Oli pakko kerätä maljakkoon pari akaasia puun oksaa tuoksua antamaan. Ihan vielä ei akaasian kukinta ole huipussaan, mutta pian tuoksu valloittaa kyllä lähes koko kylän. Meidän kylällä tehdään myös hunajaa, ja akaasiahunaja on yksi suosikeistani.

Iltapäivään mennessä sade oli loppunut ja pääsin Junnun kanssa uimakouluun. Tuon elukan mielestähän kaikkiin kahden euron kolikkoa suurempiin vesistöihin pieni hevonen hukkuu, ja ollaan nyt harjoiteltu sateiden jälkeen lätäköissä. Aika nopsaanhan tuo tajusi, että veteen astussa saa sokeria, tosin hevosen logiikalla sokeripalkkaan riittää ihan lätäkön vierestäkin käveleminen.

5 kommenttia:

 1. Foccaccia -leipä onkin tosi namia! Vaikka itsekin tekisi, tosin vielä parempaa jos löytää hyvän jostain.
  Kiitti muuten noista edellisen postauksen pizzavinkeistä-täytyy ensi kerralla kokeilla noin kun teen kotipizzaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin piti vielä sanoa että tellkkarissa oli joku pizzanpaistaja, joka kertoi, että parhaat pohjat saa kun kohottaa niitä yön yli...
   Sitä vaan mietin, että kohotetaanko se pohja jääkaapissa vai mikrossa yön yli? Itse kohotan kaikki taikinat nimittäin mikrossa liinan alla. Tai uunissa. Hyvä vedoton paikka.

   Poista
  2. Meillä on joskus ollut pizzataikina yön yli jääkaapissa, kun jostain syystä sitä ei tullutkaan tehtyä aiottuna iltana. Hyvää se oli silti. Mulla kohoaa kaikki taikinat ihan vain hellan päällä liinan alla.
   Focacciaa en osaa tehdä, pari kertaa olen kokeillut. Kai senkin oppisi, mutta helpommin saa keittiön ikkunan avaamalla. :) Hyviä pizzahetkiä!

   Poista
 2. Sinulle löytyy haaste blogissani http://pienikeittiopariisissa.blogspot.fr/2014/04/haaste.html
  Mukavaa kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tartun tähän pian.
   Mukavaa kevättä teillekin. :)

   Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!