sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Arkisia kuvia IV

Sunnuntai ja sadekuuroja, oli arkikuvat jäädä vain omiksi muistoiksi, mutta sain kameran esille. Tokavika pala arkea.

 Sunnuntai on pizzapäivä, ja teen taikinan hyvissä ajoissa kohoamaan. Tänään tein samalla vaivalla leipätaikinan. Muistan ensimmäisen pizzan, jonka hollantilaiselle tein: pohja oli paksu ja kumimainen ja täytteitä aivan liikaa. Harjoitus kuitenkin tekee mestarin ja nyt teen huonon pizzerian pizzalle pärjääviä lättysiä. Oma salaisuuteni on taikinan pitkä kohotus (mitä pidempään, sen parempi - tekisi mieli kokeilla yön yli), ohuen ohueksi kaulittu pohja ja pelkällä uunin alalämmöllä paistaminen.

 Iltapäivällä sateen tauotessa ulkoiltiin pöljäkkeiden kanssa. Otin vinkuvan tennispallon mukaani, isompi koira on tajunnut, että vinku tarkoittaa namia ja pysyy suhteellisen lähellä myös vapaana ollessaan. Pienempi on aina pysytellyt vapaana lähistöllä, mutta on myös tajunnut, että nyt lenkillä on namia mukana ja tulee toisinaan ihan kutsumatta istumaan vierelle, jos jotain vaikka saisi.

 Päätettiin niittää Junnulle ruohoa yöksi, onha tuoretta heinää kivempi mutustella kuin kuivaa. Ei sujunut meistä kummaltakaan viikatteen käyttö ihan niin sujuvasti kuin kuviteltiin, mutta reilu annos ruohoa saatiin kuitenkin ponille kaadettua.

Tallilta kotiin palatessa Tiiti oli järjestänyt yllätyksen ja tuhonnut koiranpetiä - onneksi ei kuitenkaan sohvaa. Alakerrassa yksinolo sujuu pikkukoiralta ihan mainiosti, mitä nyt saattaa kenkä tai sukka löytyä koiranpedistä, mutta yläkerrassa iskee tuhoamisvimma. Yleensä on pyykit telineestä riivitty alas tai työn alla olevat villasukat levitelty lattialle. Tänään näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!