torstai 2. tammikuuta 2014

Vuodelle 2014

Vuosi 2014 on kiinalaisen horoskoopin mukaan hevosen vuosi. Oma vuoteni alkoi krapulaisissa merkeissä: uuden vuoden päivän väsytti, heikotti ja yökötti. Tunnustan, olen jo niin vanha, että saan krapulan pelkästään lyhyillä yöunilla, alkoholia ei nimittäin vuodenvaihteeseen kuulunut.

Uuden vuoden lupauksia en tee, mutta muutamia mietteitä ja tavoitteita tulevalle vuodelle on:
- ruokavalio. Vaikka lääkärin määräämä dieettiä en ole enää pilkuntarkasti noudattanut, on sappivaivat tuoneet ruokavalioon positiivista muutosta, josta aion pitää kiinni. Paino on laskenut tasaisesti (okei, en omista puntaria, mutta vaatteet suurentuvat tasaista tahtia) ja olo on muutenkin mukavampi. Turha mässäily on loppunut, ja vaikka suklaa ei enää olekaan ehdoton ei, voi sitäkin syödä kohtuudella.
- liikunta. Koiratkin ovat tyytyväisempiä, kun mamma jaksaa rampata ulkona enemmän. Toinen hevonen meille hankittiin, että päästäisiin yhdessä ratsastamaan. Tämän vuoden aikana aion tämänkin toteuttaa, olipa ratsunani sitten tuo hullu musta tai joku muu. Lisäksi aion edelleenkin kävellä tallille vähintään kerran viikossa, saan liikuntani sekä samalla höpöttää omiani hevosten kanssa. Uuden vuoden päivän aamuna kävelin tallille, hollantilainen löysi mut heinäkasasta istumasta hevosten kanssa (hevoset söivät, eivät istuneet) ja huolestui onko kaikki hyvin. Paremmin kuin hyvin, hevosilla on isommat päät murehtimiseen ja ne on loistavia kuuntelijoita.
- Suomi. Pelkkä matkakassan säästäminen ei meitä saa Suomeen saakka. Eläimet tarvitsee hoitajan meidän poissaollessa, eikä meidän koirille ole maailman helpoin löytää hoitajaa. Pikkukoira suhtautuu uusiin ihmisiin haukkumalla, isoa useat pelkäävät pelkän koon vuoksi. Hevosille on onneksi helpompaa löytää hoitaja.Hollantilainen kantoi laatikollisen appelsiinejä kotiin,
aamu alkaa huomattavasti paremmin lasillisella vastapuristettua mehua.

- hyvä vaimo. Juu ei, häät eivät kuulu tämän vuoden suunnitelmiin, mutta saan kai olla hyvää vaimoainesta? Siivota voi aina useammin, olen oikeasti maailman laiskin tässä. Jospa tänä vuonna meidän sohvan alta ei löytyisi pikkukoiran verran irtokarvaa.
- pitkää pinnaa. Minulla on todella huono kärsivällisyys. Hollantilainen tietää tämän, ja osaa ärsyttää juuri sopivalla tavalla. Tänä vuonna yritän opetella itsehillintää. Ja sitä kärsivällisyyttä, ei kaikkea tarvitse saada justnythetimulle. Tosin tänään kaupan kassajonossa hollantilainen väitti, että muistutan enemmän ja enemmän italialaisia, kun pidin huolen, ettei meidän eteen jonossa kukaan tunge.
- neulemania. Syksyllä alkanut innostus käsitöitä kohtaan tuntuu tulleen jäädäkseen. Kivaa puuhaa käsille ja tylsiin iltoihin. Tänä vuonna voisin sukkien lisäksi kokeilla muutakin, itsetehty villapaita olisi ihan mahtava. Jos jollain on vinkata idioottihelpon neuleen ohje, olen kiitollinen!
- bloggaaminen. Tämähän on oikeasti kivaa ja ilmeisesti joku tätä lukeekin (äidin lisäksi). Tähänkin voisin panostaa hieman enemmän. Blogiin ei tule kuvia, jos kamera makaa pöydällä tai puhelin taskussa. Lupaan aktivoitua kommenttien suhteen, sekä niihin vastaamisen, että muille kommentoinnin suhteen.
- kirjeet ja sähköposti. Tämä internet on tehnyt yhteydenpidosta aavistuksen liian helppoa. Aivan liian helposti ystävien kuulumisia kuvittelee seuraavansa facebookin kautta, satunnaisesti jotain viestejä tulee vaihdettua vaikkapa whatsapin kautta, mutta ihan oikeasti ajatuksella kirjoitetut kirjeet tai edes sähköpostit ovat jääneet liian harvinaisiksi. Lupaan taas tsempata, yritän jopa etsiä käsiini oikeaa kirjepaperia ja raapustella sitä etanapostia, tai vaikka yllättää satunnaisella postikortilla. Kenen postiluukku kolahtaa ensimmäisenä?

Näillä eväillä tähän vuoteen. Oletteko te tehneet uuden vuoden lupauksia?

3 kommenttia:

 1. Vaikka en Uuden Vuoden lupauksia teekaan, niin tuo "kirjeet ja sahkoposti" on taallakin suunnitelmissa. Tekstiviestit ja Facebook ovat aivan liian helppoja communication methods, joten yritan jatkaa ihan oikeiden, vanhanaikaisten kirjeiden kirjoittamista tanakin vuonna.
  Hyvaa Uutta Vuotta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etanaposti on mukavaa, on ihanaa löytää postilaatikosta kirje ja niitä on myös mukava kirjoittaa. Mulla oli vaihe, kun kirjoitin oikeita kirjeitä ahkerasti, mutta se on muka kiireiden takia taas jäänyt. Ei oikean kirjeen kirjoittaminen suurta vaivaa vaadi kuitenkaan.
   Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
  2. Mother-in-law kirjoittaa kirjeita ja kortteja ahkerasti, joten siita saan huonon omatunnon, jos en edes aina silloin talloin kirjoita jotain :)
   Olet ihan oikeassa - ei sen kirjeen kirjoittamiseen niin paljon aikaa ja vaivaa tarvita, se on vain se aloittamisen vaikeus ja kun usein on tietokoneella/iPadilla, niin helpompi on lahettaa nopeita, lyhyita viesteja.

   Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!