tiistai 7. tammikuuta 2014

Täyttä palvelua

Olen aiemminkin kiitellyt näitä lähiseudun pikkuputiikkeja, ja nyt on taas aika kiitellä. Toki, koska Italiassa ollaan, mikään ei suju ihan niin kuin piti. Mahtava Micra on kaivannut hoitotoimenpiteitä jo jonkun aikaa. Viimein käytiin korjaamolla kysymässä, koska passais menopelin huoltoon tuoda. Pyhien jälkeen maanantaina, sanoivat, ja uskollisesti eilen karautettiin aamusta huoltamon pihaan. Sehän oli kiinni, koska Italiassakin oli vielä pyhäpäivä. Tänään uusi yritys ja olivat jopa auki! Remontin piti olla sellainen tunnin keikka, ja oltiin ajateltu viettää odotteluaika kahvia juoden. Huoltamon setä kuitenkin totesi, että heittää meidät kotiin ja nappaa kyytinsä sitten lounastauon jälkeen kun auto on valmis. Voisiko parempaa palvelua olla? Kotona piti hollantilaiselta kysäistä, että olihan tuo ihan oikeasti italialainen, sen verran tönköltä kieli kuulosti jopa minun korvaani. Kuulema on, puhui vain meille turisti-italiaa.

Turisti-italiaa puhuu myös apteekin neiti. Apteekissa asioidessa on pakko purra huulta, kun tiskin takana toinen ääntää jokaisen sanan mahdollisimman selkeästi ja hitaasti, silmät levällään niin että saa pelätä niiden pullahtamista päästä. Hyvin ollaan aina toisiamme ymmärretty.

Lähibaarin omistaja tarjosi jouluaaton cappucinot ja kiitteli, kun aina tuodaan kuppimme takaisin tiskille. Mielellään ne sinne kantaa, kun aina saa hyvää palvelua. Kerran meidän edelle tunki joku kiireinen ohikulkija, ja baarin omistaja kovasti pahoitteli, kun jouduimme odottamaan vuoroamme noin kolme minuuttia. Olisi alennustakin antanut, mutta kun eihän meillä ole kiire.

Huoltoasemalla meidän koirat tunnetaan. Isompi suuntasi sinne kerran karkureissullaan, suurin osa pelkäsi isoa irti juoksevaa koiraa, mutta huoltamolla tunnistivat tyypin. Ottivat sisälle huoltsikan kahvilaan ja soittivat että hurtta löytyy täältä. Varmaan syöttivät pullaa sille, sen verran tyytyväisenä se meitä odotti.

Kauppa-autolta ollaan ostettu 20 kilon porkkansäkkejä hevosille. Nyt pyhien aikaan toimitus on takkuillut, ja ollaan kahdesti käyty kyselemässä porkkanoiden perään niitä saamatta. Tänään kauppa-auton myyjä koputti ovelle ja ilmoitti, että porkkanat on autolla. Jos tulet nyt, saat kahvitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!