lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulukoti

En ole mikään suuri joulukoristeluiden fanittaja. Muutama pieni, yksinkertainen koriste kuitenkin kuuluu jouluun ja eilisen Lucian päivän kunniaksi sain viimeisetkin koristeet paikoilleen. Neilikka-appelsiini saa odottaa vielä lähemmäksi joulua, muuten meidän koti on näillä eväillä valmis jouluun. (Tottakai siivota saa...)


Suunnilleen kaikki mun joulukoristeet ovat kulkeutuneet pikkuhiljaa Suomesta. Tämä tonttupari pääsi keittiöön, en tiedä onko äidillä ollut sama ajatus, mutta mun mielestä nuo on ihan ilmiselvästi minä ja hollantilainen.

Tänä vuonna tonttu pääsi ikkunaan, ohikulkijat saavat sitä ihmetellä.Yläkerran ikkunoihin pääsi lintupari ja pienet hiutalevalot. Jälleen kerran kiittelin mielessäni että talossa on pieniä ikkunoita ja vähän, reilussa vartissa saa kaikki lasit pestyä. Etenkin kun niitä saa pestä melko usein: ulkopuoli likaantuu katupölystä ja sisäpuolelle kerääntyy ison koiran nenätaidetta.


Joulukorttien ripustaminen nauhaan on kotoa opittu perinne. Olinkin iloinen, kun eräästä äidin paketista paljastui punavalkoruudullista nauhaa sekä rasiallinen pieniä puisia pyykkipoikia.
Toiseen perinteeseen kuuluu retki metsään keräämään kaikkea silmään sattuvaa. Tänä vuonna mukaan päätyi myös kasa tammenterhoja, jotka saivat kerroksen kultaspaytä päälleen.

 Askartelupläjäys. Hanskat tulivat tarpeeseen katajanoksien kanssa.

Ei ehkä maailman kaunein kranssi, mutta itse tein!

Joulusiivoustakin aloittelin - kuurasin kylpyhuoneen. Paikalliselta lihakauppiaalta käytiin kysymässä kinkku jouluksi, seuraksi ajattelin tehdä peruna- ja porkkanalaatikon sekä rosollia. Oma ruokavaliorajoitteisuus jatkuu vielä jonkun aikaa, eikä meidän kahdestaan tule juuri syötyä. Tuo on ihan sopiva joulumenu meille. Hollantilainen joutuu pääsee tutustumaan suomalaiseen jouluruokaperinteeseen ja itse saan palasen kotimuistoja neljänteen italialaiseen jouluuni.

1 kommentti:

  1. Voi äly miten nätti kranssi!! Mulla olis kasa hienoja käpyjä, mut kaikki muu puuttuu... Voi kun mäkin saisin joulukortteja tänä vuonna. Omatekoiset kortit kyllä lähtivät jo hyvissä ajoin ystäville ja tuttaville, joten jospa joku heistä vaikka innostuisi..! :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!