maanantai 18. marraskuuta 2013

Neulemania

Allekirjoittaneen neulemania jatkuu. En oikeasti ymmärrä, miksen ole vuosiin mitään neulonut, eihän tämän parempaa käsillätekemistä ole. Iltaisin tv:ta katsellessa ei tee mieli napostella, kun käsillä on puuhaa. Jos tv:n tarjonta ei miellytä, voi neulomiseen uppoutua täysillä. Oma kädenjälkikin miellyttää silmää: jumankekka, minä ihan itse tein tämän!

 Hollantilaisella on jo yhdet huopasesta tehdyt virkatut tossut, mutta se toivoi toista paria tossuja. Huopasta löytyy vielä pari vajaata kerää, kolmisen kertaa olen niitä tossuja yrittänyt väsätä, mutta aina joku lanka loppuu kesken. Tossut saa nyt olla jäähyllä. Tein hollantilaiselle pipon ja lankoja jäi kaksi 50 gramman kerää yli. Yritin näistäkin saada sille tossut aikaan, mutta eihän tuokaa riittänyt. Vähästä langasta riitti kuitenkin omaan jalkaan sopiviin lyhytvartisiin villasukkiin, vihdoin sain puikoilta jotain omaankin käyttöön.

Perusvillisten ohjeella.
Yhdelle meidän ystävälle, joka meitä eniten kuskasi auton ollessa huollossa, halusin tehdä sukat kiitokseksi. Jalan koko ja lempiväri tiedusteltiin ohimennen ja malliksi valitsin pitsisukat. Halusin jotain normisukasta poikkeavaa, kevyen tyttömäistä. Palmikkosukkiin ei riitä puikot, mulla kun on tällä hetkellä vain yhdet sukkapuikot käytössä. Pitsisukkiinkin löytyi ohjeita vaikka kuinka, puikoille valikoitui hyvin yksinkertainen malli. Kun neulekuvion oli parin kerroksen jälkeen saanut päähänsä, oli neulominen ihan helppoa ja nopeaa.

  Kuvio on seitsemällä jaollinen ja näihin sukkiin loin yhteensä 49 silmukkaa. Alkuun neuloin kaksi kerrosta nurjaa, mutta kuvion neulomisen voi varmasti aloittaa suoraankin. Kuvio syntyy näin:
1. kierros: *2nurin, 2 oikein yhteen, langankierto, oikein, langankierto,
2 oikein yhteen takareunoistaan* toista *-*
2.-4. kierros: *2 nurin, 5 oikein* toista *-*

Nyt vain odottelen sopivaa taukoa vallitsevaan sateeseen, että pääsen kiikuttamaan sukat saajalleen, toivottavasti ovat mieleiset. Tykästyin sukkia tehdessä itsekin kovasti malliin ja väriin, varmasti teen vielä pitsisukat itsellenikin. Seuraavana puikoille pääseekin joululahjasukat ystävälle, näistä pitäisi tulla Angry Birds sukat. Itselleni haluaisin tehdä pitkävartiset raitasukat ja tosiaan hollantilaisellekin pitäisi sukat tehdä jouluksi. Ehkä jotain lähtee jopa Suomeen asti ennen joulua, saa nähdä miten aika riittää.

2 kommenttia:

  1. Voi kuule, ei palmikoiden tekoon apupuikkoa tarvitse! Mie en ole enää piiiitkään aikaan käyttänyt apupuikkoa, kun sen kanssa kikkailu tuntuu niin hitaalta ja kömpelöltä. Kokeileppa vaikka tämän ohjeen mukaan: http://www.katajala.net/marjut/neuleet/hyotya/palmikko_apupuikotta.shtml :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, jes! Lisätään palmikkosukat listalle.

    VastaaPoista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!