keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Samaa harmaata

Tuntuu, että joka päivä sataa. Vaikka ei sataisikaan, on niin sumuista, että kasvoissa tuntuu ja vaatteet kostuu. Teetä kuluu ja puikot käyvät ahkerasti. Koiriakin tuntuu vaivaavan syysmasennus: ne ovat oudon rauhallisia ja nukkuvat enemmän. Mielelläni nauttisin kuivan aurinkoisesta syksykelistä, hevosen selässä maisemia ihaillen. Ainoa sadekelillä ratsastuskunnossa pysyvä tienpätkä vaatisi kulkemaan autotiellä, enkä juniorihevosen kanssa sinne vielä uskalla.

Saa korjata, jos väitän väärin, mutta mun muistikuvani mukaan ala-asteella kerrottiin ruskan johtuvan pohjoisen viileästä säästä. Kylmä ilma saa lehtiin kirkkaammat värit. En usko, joko muisti pettää tai opettajat on huijanneet. Upeaa väriloistoa löytyy täältäkin. Suurin osa lehdistä putoaa kellertävänruskeina, mutta siellä täällä näkyy hehkuvan oranssi tai palavan punainen puu.

Persikkapuiden loistoa viime marraskuussa.

Hollantilainen päätti tänään pestä mahtavan menopelimme, Micran. Ei pelkoa, että sisätilat olisi siistiytyneet, mutta ulkokuori sai puhtaan pinnan. Syy pesuintoon sadesäällä oli tietenkin huoltoaseman itsepesussa mainostettu RainX-käsittely. Auton, etenkin lasit saa käsitellä samalla aineella, mitä käytetään lentokoneiden ikkunoissa, joten vesi liukuu ikkunasta helpommin pois. Ihanan pikkupoikamaisella riemulla tuo ajelikin kotiin päin: 'kato nyt, ilman pyyhkijöitäkin näkee ulos!'. 

Italialaiset taas ihmetyttää ja ilostuttaa. Tilasin aikaa sitten juniorihepalle uuden kuolaimen ja seniorille loimen. Kuolaimen koko kerrottiin heti tilatessa, loimen koko luvattiin ilmoittaa mittauksen jälkeen. Sairaalareissu iski kuitenkin tähän väliin, ja vasta viime viikolla sain laitettua loimen koon myyjälle. Homma okei, tavaran piti saapua tiistaina. Tiistaiaamuna myyjä soitti, tarvitsi nyt sen kuolaimen koon. Yllättäen oli sen hukannut, ja saanut tilauksen tehtyä vasta nyt. Odotellaan sitten lisää. Tänään satuttiin ajamaan kotiin samaan aikaan, kun meidän naapuri oli pihassa. Ihana naapurinrouva tuli auton ovelle sateenvarjonsa kanssa, ja käveli kaikki sen 30 metriä kotiovelle saakka mun kanssani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!