torstai 17. lokakuuta 2013

Koukussa: pipoa ja putkihuivia

Sairaalaviikon sukkamaratonin jälkeen kaipasin käsitöihini jotain vaihtelua. Lidlistä mukaan oli jo aiemmin tarttunut paketti ihanan pehmeää ja paksua villalankasekoitetta, väreinä herkullinen pinkki ja tumma liila. Nämä päätin omia täysin itselleni, tartuin virkkuukoukkuun ja kahdessa päivässä sain itselleni uuden pipon ja putkihuivin.

Yritä siinä sitten ottaa kuvia, kun koirilla on riehumishetki menossa.
Tässä tulos. Tarkenee muuten kylmimmätkin tallipäivät näillä!

Pipo
Pipoon käytin vitosen koukkua. Tee 68 ketjusilmukkaa ja liitä ne renkaaksi piilosilmukalla. Jatka spiraalina virkaten aina yksi kiinteä silmukka jokaiseen silmukkaan. Kun työn korkeus on n. 12 cm, aloita kavennukset. Kavenna ensimmäisellä kierroksella kolme kiinteää silmukkaa tasavälein. Seuraavalla kierroksella kavennat viisi silmukkaa virkkaamalla *11 kiinteää silmukkaa ja seuraavat kaksi kiinteästi yhteen*. Toista *-* vielä neljä kertaa kierroksella. Jatka kavennuksia ohjeen mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin jatkamaan kavennuksia, kunnes jäljellä on viisi silmukkaa. Itsekin tein näin, mutta pipon lopusta tuli näin tekemällä ihmeellinen tötterö, joten päädyin purkamaan pipoa viimeiset raidat ja päätin pipon saumalla.

Putkihuivi
Huivin tein koukulla numero 10. Ajatuksena tehdä mahdollisimman löysää jälkeä, näin huivista tulee ilmavampi. Tein aloitukseen 160 ketjusilmukkaa, jotka liitin renkaaksi. Jatkoin kiinteillä silmukoilla, virkaten uuteen silmukkaan aina edellisen kierroksen silmukan molemmat reunat. Lankoja riitti 16 kierrosta korkeaan huiviin, jokainen tehköön sen korkuisen kuin haluaa. Samoin aloitukseen, nuo 160 silmukkaa riittävät minulla kaksi kertaa kaulan ympäri löysästi, ohje, jota käytin, neuvoo aloitukseen vain 80 silmukkaa. Riippunee langasta ja tekijän kädenjäljestä.
 
 
Tosiaan, sairaalaviikolla tein ensimmäiset pikkuihmisen villasukat. Meillä kun ei noille käyttäjää ole, menivät ne kaveripariskunnan vauvalle. Viime viikolla kävin oven takana koputtelemassa sukkien kanssa, mutta eivät olleet kotona. Jätin sukat postilaatikkoon ja eilen kävin tunnustautumassa. Olivat jo vähän arvailleet kuka yllätyksen takana on ollut, ja kovasti iloisia. Sukat on oikein passelit pikkumiehelle ja lämmittävät myös vanhempien mieltä. Itsellekin tuli kovin hyvä mieli, kun pienellä vaivalla sai ilahduttaa toisia.
 
Aiemmin kuivatut mintut käytössä.
 
 Hollantilaiseen on iskenyt syysflunssa, ja kun kahvi kuuluu mun uuden ruokavalion kielletyt-listalle, on meillä viime päivät juotu urakalla minttuteetä. Juuri niin hyvää kuin arvelinkin, täytyy vaan jatkaa vielä mintun keräämistä, eihän nuo muuten riitä mitenkään koko talven yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!