lauantai 21. syyskuuta 2013

Turistina kotiseudulla: Sant'alosio

Eräs hollantilaisen tuttava pyörähti meidän ovella ja pyysi hollantilaista avukseen siirtämään takkaa kotonaan. Hollantilainen lupautui, ja minä lähdin mukaan, sillä kohteena oli Sant'alosio. Sant'alosio on meiltä katsottuna laakson toisella puolella, ja minua tuohon pikkukylään ovat jo pitkään vetäneet meillekin näkyvät tornit. Tietä pitkin matkaa kertyy vajaa 20 km, metsän läpi oikomalla pääsisi viidellä kilometrillä.


Miesten päästyä töihin kiipesin kamerani kanssa torneille. Tornit ovat keskiaikaisia vartio-/viestitorneja. Aikanaan torneja on ollut jokaisessa laakson huipulla olevassa kylässä, ja viestejä on voitu lähettää sytyttämällä tulet torniin. Meidän seudulla nämä kaksi tornia ovat säästyneet, ja saaneet rinnallensa vielä tv-tornin. Jotenkin huvittavaa käydä katsomassa jotain keskiajalla rakennettua, tähän asti säästynyttä, kun viereen on kyhätty ultramoderni avaruusasemaa muistuttava torni.

Joku on täällä joskus valvonut.


Uutta ja vanhaa.

Kävin kurkkimassa maisemia tornien lähistöllä, ja satuin törmäämään ehkä hienoimpaan näkemääni tryffelialueeseen. Tryffelinkerääjillä on usein omat maaplänttinsä, jossa tuota salaperäistä sientä kasvaa, ja nämä alueet on tiukasti aidoitettu. Suurin osa on puoliksi kaatunutta verkkoaitaa, ja portin virkaa toimittaa milloin mikäkin lukittu metallikappale. Tämä tartufaio  kuitenkin kiinnitti huomion kauniilla olemuksellaan.Ympäristön kunnioittaminen tarkoittaa sivistyneitä ihmisiä.

Koko kylässä on parisenkymmentä asukasta, joten paikassa vallitseva hiljaisuus on jotenkin uskomatonta. Lisäksi eteen avautuvat maisemat ovat jotain uskomatonta! Tämä hollantilaisen tuttava vuokraa taloaan, jos lähellä olisi paikka hevosille, olisin jo pakkaamassa tavaroita.

Rumempiakin maisemia aamukahville löytyy.


Lähes koko kylä.


 Sateen jälkeen näkyisi Alpitkin.


Avolascan aurinkopaneelit - varma maamerkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!