perjantai 16. elokuuta 2013

45. Kokeileva kokki pettyy

Tykkäilen facebookissa paristakin DIY-sivusta, ja yksi niistä jakaa reseptejä. Nyt törmäsin reseptiin, jota oli pakko kokeilla, ja joka oli myös syy ostaa se irtopohjavuoka!

Pastapiirakka

Pohja:
600gr penne-pastaa
parmesaani-juustoa

Keitä pasta lähes kypsäksi. Huuhtele keitetty pasta kylmällä vedellä ja sekoita parmesaani pastaan.
Voitele irtopohjavuoka öljyllä asettele juustotetut pastat pystyyn vuokaan -huom, ei sovi lyhytpinnaisille!

Täyte:
400gr jauhelihaa
pll tomaattisosetta
sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
pippuria, suolaa

Ruskista jauheliha, kuullota sipulit ja lisää tomaattisose. (Meillä nämä tomaattikokkailut hoitaa hollantilainen, mutta tämähän on helppoa?) Kaada valmis kastike vähän kerrallaan pastan päälle, ja painele varovasti, jotta saat kastikkeen kunnolla pastan sisälle. Paista 200 asteessa n.10-15 min., lisää pinnalle mozzarella ja paista kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.

Oikeasti! Näytti tosi kivalle, ohjekin simppeli, mutta tasan ensimmäinen ja viimeinen kerta kun jotain näin typerää kokeilen! Ensinnäkin, pastan asettelu vuokaan ei todellakaan ollut minun hermorakenteelleni sopivaa. Puoleen väliin vuoan täytettyäni tajusin, ettei pastaa olekaan riittävästi. Ehkä, jos pastan olisi jättänyt lämpimämmäksi huuhtelun jälkeen, olisi juustoa tarttunut pastaan enemmän ja näin pastat myös pysyneet pystyssä helpommin. Kastike ei myöskään kunnolla valunut pastan sisään, vaikka sitä kuinka sinne yritin hieroa. Jos seuraavan kerran käyttäisi cannelloni-pastaa, sellaisia oikeasti isoja törppöjä, pysyisivät paremmin pystyssäkin. Niin - näyttävä ruoka, mutta eipä tuo juuri eronnut tavallisesta pastasta jauhelihakastikkeella.

Ja hei, olen edelleen hollantilaisten piirittämä. Parhaimmillaan vietän aikaa viiden hollantilaisen kanssa. Ensi viikolla onneksi hiljenee. Hauskaa kuitenkin, että hollantilaisen ystävien nyt 5-vuotias tytär päätti, että minä olen parasta leikkiseuraa. Vaikka ei sanallisesti toisiamme ymmärrettykään, hyvin saatiin leikittyä. Hassu lapsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!