perjantai 2. elokuuta 2013

41. Kotona vieraana

Hollantilaisen serkku on meillä kylässä. Ihanaa, kun on vieraita, huomaan salaa nauttivani passaamisesta ja onhan tuo ihan mukavaa vaihtelua arkeen. Mutta.
Kotona on koko ajan joku vieras. 
Oma, tuttu ja turvallinen, päivärytmi muuttuu.
Aamukahvin keittoon ei uskalla hiipiä alasti, kun ei tiedä odottaako keittiössä koira vai vieras.
Hollantilaiset puhuvat keskenään hollantia. Minä puhun koira-hollantia.

Oikeasti hollantilaisen serkku on yksi mukavimpia tapaamiani ihmisiä. Tietää paljon kaikesta - ja myös puhuu paljon kaikesta. Vähän sellainen adhd-persoona, innostuu helposti ja touhuaa sen seitsemää asiaa samaan aikaan. Tänään hollantilainen huokaisi "lui sta per due settimana" - serkku viipyy meillä kaksi viikkoa.

3 kommenttia:

 1. Meillä on ollut hyvin harvoin yövieraita, juurikin se takia, että se on musta jotenkin niin hankalaa:-) Rakastan omaa rauhaa ja sitä, että saa olla kotona miten sattuu. Se vaan ei tunnu luontevalta, että kotona pörräisi vieraita ympäri vuorokauden. Toki näin on joskus ollut ja hengissä olen selvinnyt, mutta helppoa se ei ole ollut.

  VastaaPoista
 2. Yövieraat on ok, jos on tarpeeksi tilaa himassa (mitä meillä ei ole, siksi ei ole yövieraitakaan) ja jos ne ovat oma-alotteisia. Isäntänä on kiva olla, mutta ei 24/7 matkaoppaana :)

  Etenkin tuo aamuherääminen on ihan kaameaa, jos olohuoneen sohvalla nukkuu tai on jo hereillä joku vähän vieraampi tyyppi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei tätä tilaa ole, ja nytkin onkin tehty päätös, että otetaan vastaan max. 3 yötä viipyviä vieraita näihin neliöihin.

   Poista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!