tiistai 23. heinäkuuta 2013

37. Liukuhihnalla

Tänään pullotettiin noin 1800 pulloa timorasso valkoviiniä. Paikallinen rypälelaji, joka on nyt nousemassa uuteen suosioon. Viime syksynä hollantilaisen kanssa bongattiin Alkosta pullo 20 euron hintaan, sama pullo täällä maksaa alle kolme euroa. Olivathan nuo Alkon puolelta kyselleet hollantilaisen työpaikaltakin timorassoa, mutta tuotanto ei ole riittävää.

Olin taas auttamassa pakkaamaan pulloja, tällä kertaa sormet pysyivät ehjinä teippikoneen käytöstä huolimatta ja sain jopa otettua kuvia tästä tynnyristä pulloon - operaatiosta. Töihin oli kutsu kahdeksaksi, mutta kummasti italialaiseen tapaan koneet eivät olleet vielä toiminnassa. Kasattiin pinoon laatikoita valmiiksi.
Näihin laatikoihin menee siis 12 pulloa kyljelleen. Laatikon pohjalle tulee pahvi, jossa on paikat pullojen kauloille ja pohjille, ja ensimmäisen kuuden pullon jälkeen tulee toinen pahvi toista kerrosta varten.


 Pullotuksessa on kaksi (kovaäänistä, allekirjoittaneella oli urakan jälkeen korvat aivan tukossa) konetta.
Ensimmäisessä koneessa pullot pyörähtävät ylösalaisin pesuun, siitä täyttöön ja viimeisenä saavat korkin päällensä.
 Toisessa koneessa pullot saavat korkin päälle kapselin ja etiketit kylkiinsä. Tämä vaihe pysähtelee, kun kapselit jumittavat tai etikettiliuska on solmussa jossain kohtaa. Tänään selvittiin kahdella pysähdyksellä.


Täydet laatikot pakataan siirtolavoille ja jäävät viinikellariin odottamaan asiakkaittaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!