keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

33. Sapettaa

Aamuyöllä se taas herätti. Vilkaisin kelloa - aavistuksen yli neljän, ja kömmin keittiöön hakemaan kipulääkettä. Takaisin sänkyyn odottamaan. Oikealla ylävatsassa, kylkiluiden alla jomotti, samoin selän puolella lapaluiden välissä. Tällä kertaa onneksi vain lievästi. Ensimmäisellä kerralla itkin ja huusin kivusta, henki salpaantui ja ehdin jo miettiä että tässäkö tämä elämä nyt oli. Aivan; sappi vaivaa.

Syömisestä on tullut pelottavaa. Olen jo karsinut ruokavaliosta pois kaikki runsaassa rasvassa paistetut, tai muuten rasvaiset ruuat ja silti tuo välillä yllättää. Apteekin setä suositteli 20 päivää kestävää lääkekuuria, jonka tarkoitus oli sulattaa noita sappikiviä, mutta juuri ei apua tunnu. Täytynee uusia kuuri pian. Viime öisen kohtauksen aiheuttajaksi epäilen (syntisen herkullista) mutakakkua, muuten illallinen oli varsin vihannespainotteinen.

Tryffeliaika alkaa olla lähempänä. Naapuri kiikutti tämän pallon meille eilen. Käyvät koiran kanssa etsimässä tryffeleitä ja näitä tummia löytyy enemmän, mutta eivät itse juuri käytä noita, joten kantavat sitten meille. Tämän herkun aion syödä, kera paistetun kananmunan, sanoi sappi mitä tahansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!