lauantai 25. toukokuuta 2013

22. Onko minulla oikeus blogata

Törmäsin muutama päivä sitten eräällä keskustelupalstalla ajatuksia herättävään keskusteluun. Eräs bloggaaja kalasteli itselleen kommentteja lupaamalla kommentoida takaisin. Keskustelun aloittajan blogia ajauduttiin arvostelemaan varsin väkevin sanankääntein. Aloittajaa syytettiin mm. turhasta arkisuudesta, päiväkirjamaisuudesta ja naiivista elämänasenteesta. Keskustelussa mainittiin, että lukijoita kiinnostavalla blogilla tulisi olla selkeä teema tai aihe, sen kirjoittajalla tulisi olla hyvä medialukutaito sekä järjestelmäkamera. Itse en taida täyttää yhtäkään yllämainituista vaateista ja aloittajaan kohdistettu kritiikki olisi voitu hyvin kohdistaa tähänkin blogiin.

Lukulistallani on arkisia blogeja. En halua katsoa kymmeniä päivän asu -kuvia, en halua nähdä kuvaa bloggaajan kodista jokaisesta mahdollisesta kulmasta eri valoissa. Haluan seurata arkea. Sellaista arkea, jossa on pieni twisti. Toivon, että omassa arjessanikin olisi jotain twistiä, jotain sen verran mielenkiintoa herättävää, että se saa lukijan palaamaan blogiin toisenkin kerran. Tiedän, että voisin panostaa blogiini paljonkin enemmän. Ehkä sitten talvella, kun on enemmän aikaa istua sisällä koneen äärellä, ehkä sitten kun saan sen järjestelmäkameran, ehkä sitten kun medialukuintoni jälleen herää.


4 kommenttia:

 1. Amen! Samalla linjalla ollaan. Paitsi elämäni on hyvinkin tylsä.

  VastaaPoista
 2. Samoja ajatuksia täälläkin. Blogissani harvoin näkee kuvia, sillä olen a) laiska kuvamaan ja b) huono kuvaamaan. Eikä blogillanikaan taida olla edes minkäänlaista teemaa. Yksinkertaisesti vain rakastan kirjoittamista. Kun Italian seikkailuni päättyi ja sitä myötä myös reissusta kertova blogi, päätin, että uutta blogia en enää aloita. Vaan polte kirjoittamiseen oli niin kova, että viikon päästä oli pakko joitain ajatuksia naputella.

  A proposito, mi piace il tuo blog:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grazie mille. :)
   Olin itsekin iloisesti yllättynyt, kun frouva jatkoi kirjoittamista vielä Suomeen palattuaan.

   Poista
 3. No olipas tosiaan kommentteja...Tuollaiset "negatiiviset" kommentit sopisivat làhes kaikki munkin blogiin, sillà blogini on just tollanen pàivàkirjamainen ja erittàin arkinen. Jàrjestelmàkameraa en omista ja kunnon aihettakaan ei ole....mità nyt elàmàni tààlà, mutta sehàn onkin sitten jo liian tilkkutàkkià kun siihen kuuluu kàsityòt, ruoanlaitto, arki ja kulttuuri ja mità nyt sitten ikinà miekleen tuleekaan.....Mutta vaikka nuo kommentit olivatkin sitten tulleet noin negatiiviseen sàvyyn niin tuo on aika pitkàlle just sità mità minà blogeista luen. En vàlttis tykkàà liian pinnallisista blogeista ja niità pàivàn asukuvia ei jaksa katsoa. Paria tuollaista blogia kyllà seuraan kun ne naikkoset on vaan niin jumalattoman kauniita, ettà niità vaan on pakko vàlillà tuijotella kateellisena....saa vàhàn inspistà itsekin sitten itsestà huolehtimiseen :D

  VastaaPoista

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!