keskiviikko 1. toukokuuta 2013

17. Googlen sairastuttama

Kolmen kulttuurin vappu on melko hiljainen. Italialaisilla on vapaapäivä, mutta perinteistä vapunviettoa ei täällä ole. Normaali vapaapäivän käydään syömässä, kävelyllä, mennään maalle/rannalle siis. Hollantilainen ei vietä vappua lainkaan. Eilen hollantilainen vahtasi uuden kuninkaan kruunajaisia. Ovat olleet pari vuotta samalla luokalla koulussa. Hollantilainen oli salaa vuokrannut mopoaan nykyiselle kuninkaalle, kunnes vanhemmat olivat kieltäneet. Oh, melkein sukua julkkikselle. Suomalaisen vappu taas, noh, tein simaa. Sima ei muutaman vuoden tauon jälkeen maistunutkaan niin hyvälle kuin makumuisti väitti, eikä varsinkaan yhtään samalle kuin äidin tekemä. Munkkeihin olisi tarpeet ostettuna, mutta taitaa jäädä paistamatta. Hyvä niin, läski on taas repsahdellut syömisissään.

Muutama yö sitten heräsin ja pelkäsin kuolemaa. Ylävatsaan sattui, poltti ja kramppasi. Hetken kiersin keittiössä, kunnes oli pakko herättää hollantilainen. Hollantilaisen tuomio oli närästys. Ikinä, ikinä ennen en ole moisesta vaivasta kärsinyt. Join muutaman kulauksen Pepsiä ja rehellisen röyhtäilyn jälkeen olo alkoi helpottaa. Sama toistui toissayönä - nyt tosin jo hetki maatenmenon jälkeen ja lievempänä kipuna. Eilen käytiin apteekissa hakemassa lääkkeitä. Meidän apteekkarilla seisoo silmät päässä ja puhe on jopa suomalaisen mittakaavassa oudon hidasta, jäätiin hollantilaisen kanssa miettimään millaisia koktaileja se itselleen siellä kehittää. Ei se mitään, asiansa osaava tyyppi ja palvelee asiakkaansa hienosti. Närästyslääkkeet helpottivat oloa ja toivottavasti vaiva nyt pysyisi poissa, tosin pikainen google-diagnosointi herätti myös toisen epäilyn: sappikivet. Sukurasite, joiden haalimisessa tunnun onnistuvan huolella. Pitänee äidiltä kysellä, miten hänellä tuo aikanaan oireili.

Äiti muuten tulee perjantaina meille kylään. Sen sijaan, että nyt siivoaisin taloa edustuskuntoon, yritän löytää sijaistekemistä internetistä. Olen siinä hyvä. Olen aina huvittuneena seurannut äidin joulu-, juhannus- vieraita tulossa, kevät- tai mitä näitä siivouksia nyt on, kun koko talo syynätään läpi kaapeista lähtien. Nyt teen itse samaa. Tiedän, että tänään siivottuani, talo on perjantaina jo aivan yhtälailla koirankarvan ja, kiitos kostean sään, kuran vallassa. Hollantilainen kuitenkin aamulla lohdutteli, että siivotaan sitten vielä perjantaiaamuna yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti: kehu, hauku, kiitä tai parjaa. Sana on vapaa!